Welkom

TWC-ATB Brabantia is begonnen als een wielerclub hetgeen wil zeggen een club die wielerwedstrijden organiseert. Vanaf begin 70-er jaren is de club voornamelijk actief als toerclub, het in groepsverband, recreatief fietsen van tochten. Hierbij is dus geen sprake van een wedstrijdelement en de snelheid is zodanig dat de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. Eind jaren negentig is de ATB afdeling opgericht waardoor we als club nog meer kunnen bieden. Naast de toertochten op de weg en in het veld worden er ook nog speciale tochten georganiseerd.

Speciale fietstochten

In het zomerseizoen (maart t/m september) organiseert Brabantia onder de vlag van de NTFU de GPS Gravelrit. In het winterseizoen (oktober t/m februari) wordt een tweetal ATB-tochten in de bossen rondom Veldhoven georganiseerd. Hieraan kan iedereen deelnemen. Daarnaast zijn er in de loop van het zomerseizoen nog een groot aantal tochten speciaal voor de eigen leden. Voorbeelden hiervan op dit moment zijn: Maaskantje, Baarlotocht en Scherpenheuvel (B). Daarnaast gaan we ook een paar keer naar Limburg of de Ardennen voor het echte klimwerk en wordt er op een nader te bepalen datum en locatie een fietsweekend georganiseerd.

Clubritten

Iedere zondagmorgen een clubrit of bijzondere tocht. Afstand begin van het seizoen 50 km daarna 75 tot 100 km en bijzondere tochten van meer dan 100 km. Hierbij wordt ook regelmatig deelgenomen aan tochten georganiseerd door zusterverenigingen uit onze omgeving. Tijdens de zomerperiode wordt elke woensdagavond een clubrit georganiseerd van 50 tot 75 km. Voor de mensen die thuis zijn staat ook op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag een clubrit gepland van 50 tot 75 km.

Winterperiode

Gedurende het winterseizoen, van oktober t/m februari, kunt u uw conditie op peil houden met zaaltraining en spinning. Ook wordt er – als het weer het toelaat – op de dinsdag- en de vrijdagmiddag vertrokken vanaf de Spar in Zeelst, vertrektijd 13.00 uur. Voor gezamenlijke zondagmorgen ritten met de ATB in de  omgeving van Veldhoven is de vertrektijd 09.30 uur, wederom vanaf de Spar in Zeelst. Voor de “30” groep zijn deze tijden 13.00 uur door de week en 9.15 uur op zondag.