Nieuwsbrief september 2019

Beste Brabantianen,

Het is weer even geleden, maar hierbij ontvangen jullie weer een nieuwsbrief met de nieuwtjes vanuit Brabantia.
In deze nieuwsbrief lezen jullie de nieuwtjes voor dit najaar. Laten we hopen dat de weergoden ons gunstig zijn, en dat we ook deze herfst heerlijk buiten kunnen blijven fietsen!

MTB Marathon, een 8 door de Kempen

Op zondag 29 september organiseert TWC-ATB Brabantia dit jaar voor de eerste keer een marathontocht: een 8 door de Kempen.
Het is een prachtige route over singletracks en verbindingswegen door de bossen en velden van de Kempen.
Er zijn twee routes: 100 kilometer en 75 kilometer. De routes zijn volledig uitgepijld. Starten kan tussen 8.00 en 9.00 uur vanaf ’t Dorpsgenot (Toterfout 13a, Veldhoven).
Natuurlijk wordt er op de pauzeplek voor de inwendige mens gezorgd. En na afloop ontvangen de deelnemers een heerlijk bord pasta!
De kosten zijn €8,- en voor NTFU leden €6,-. Voorinschrijving is mogelijk. Meer informatie vind je op Fietssport.nl en in de Flyer (pdf). De route kun je alvast bekijken en downloaden op de routepagina.

Jullie begrijpen dat Cor, Martijn en Piet dit niet allemaal alleen kunnen doen. Jullie hulp is nodig! Deze week ontvingen jullie al een enquête in de mail waarin je aan kunt geven of en waar je bij kunt helpen. We zoeken vrijwilligers voor het uitzetten (en ophalen) van de route, het bemannen van de inschrijftafel, parkeerwachters en liefhebbers voor de soepploeg.
De club is van ons samen: Help mee!

Promotiecampagne “Een 8 door de Kempen”

Het is de eerste keer dat Brabantia een marathon MTB tocht organiseert. En om dit tot een succes te maken, is het natuurlijk fijn als we veel deelnemers mogen ontvangen.
Daarom willen we proberen de tocht bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Natuurlijk staat de tocht op de NTFU site Fietssport.nl , op onze Facebookpagina, en we hebben zelfs, samen met de Contente uit Eersel en Scherpenheuvel-Hapert een eigen folder.
Als je ook een Facebook account hebt, wil je ons evenement dan delen? En heb je nog goede ideeën waar onze folder goed gelezen zal worden, laat het dan weten! Of kom even langs bij Irene om er een paar op te halen. Leg ze neer op je werk, plak ze op je autoruit, enz!

5 Jubilarissen

25 jaar jubileumDit jaar heeft Brabantia 5 jubilarissen in ons midden die al ruim 25 jaar lid zijn van Brabantia.
Kees Lavrijsen, Henny de Vroom, Harrie van Lieshout, Leo Verhees en J. de Boer hebben dit voorjaar al een felicitatiekaart ontvangen. En tijdens de komende ALV zullen we ze nog eens in het zonnetje zetten. Gefeliciteerd!

Post van Brabantia

Brabantia heeft heel veel leden, en we kennen elkaar lang niet allemaal. En natuurlijk kennen we ook lang niet allemaal elkaars lief en leed. Maar zou het toch niet leuk/fijn zijn om op bijzondere momenten in het leven een kaartje te ontvangen vanuit de club? En zo met elkaar mee te leven?

Wij vinden van wel! Daarom gaan we een vijftal kaarten maken, die we kunnen versturen bij de mooie of verdrietige momenten in het leven. Denk aan een felicitatiekaart als een van onze leden gaat trouwen, of een kind krijgt. Of een beterschapskaart als een Brabantiaan in de kreukels ligt. Maar ook een rouwkaart vanuit de club is een mooi gebaar, toch?
We hebben daarbij de hulp van onze leden nodig: Geef ons bij dit soort gelegenheden een signaal, dan doen wij de kaart op de bus.
(o ja, en misschien hebben we ook nog een paar foto-modellen nodig voor een paar prachtige foto’s in Brabantia kleuren).

Kleding

Zoals jullie weten, is het de bedoeling dat we allemaal in Brabantia zwart/blauw fietsen. Ben jij toe aan een nieuwe set? Of ben je nog niet klaar voor de koude wintermaanden? Er is weer nieuwe kleding op voorraad (ook sokken!). Als je interesse hebt, neem dan even contact op met Toon of Jessica (dames).

Damesweekend Zeeland

Helaas is het clubfietsweekend in het voorjaar dit jaar niet doorgegaan wegens te weinig belangstelling. Maar het dames fietsweekend gaat gelukkig wel door! Komend weekend (13/14 september) fietsen onze dames door het prachtige Zeeland. Ze hebben er alweer zin in!

dames weekend

Rabo ClubSupport

Ook dit jaar ondersteunt de Rabobank weer allerlei verenigingen middels de Rabo ClubSupport . Ook Brabantia heeft zich aangemeld. Wij hebben ondersteuning gevraagd voor de promotie van het toerfietsen voor dames.  Als u bankiert bij de Rabobank heeft u de gelegenheid om uw stem uit te brengen voor uw eigen club. De stemperiode loopt van 27 september tot en met 12 oktober 2019.

De bijdrage voor onze club hangt af van het aantal stemmen. Dus stem op Brabantia! (en dit jaar kun je zelfs 2 stemmen per persoon uitbrengen, dus…)

Rabo ClubSupport

30(+) groep op woensdagavond en zondagochtend

Het was al jaren een beetje tobben op de woensdagavond voor de Brabantianen die wel wilden trainen, maar die niet met de snelle mannen mee wilden. Er waren vaak te weinig mensen voor de 30-groep, of ze gingen alsnog te hard…
Gelukkig heeft Cor dit jaar het voortouw genomen om deze groep op woensdagavond weer tot leven te brengen, en met succes! Onder zijn bezielende leiding is er de hele zomer heerlijk gefietst door een vaste groep Brabantianen.
Het succes was zelfs zo groot dat dit ook heeft doorgewerkt naar de zondagochtend. Want ook daar waren de wensen voor de 30-groep wat verschillend. Sommige leden hebben door de week al veel kilometers gemaakt en willen op de zondagochtend op het gemak een klein rondje (60-70 km) fietsen, voor anderen is de zondagochtend juist DE gelegenheid om een langere tocht te rijden en liefst ook nét ietsjes harder. Ook hier sprong Cor in het gat. De afgelopen weken vertrok er om 8.30 een 30(+) groep voor een ronde van 80-100 kilometer.
Een mooie aanvulling op de toerkalender, en we hopen dat we deze opties volgend jaar vast in de agenda op kunnen nemen!

Fietsgroep 30

Mendig-Budel

Liesbeth heeft een prachtig verslag geschreven over haar eerste Mendig-Budel. Mocht je het nog niet gelezen hebben? Een aanrader!