Damesgroep

Steeds meer vrouwen ontdekken dat fietsen op een racefiets in groepsverband een leuke ontspannende bezigheid is. Natuurlijk kunnen zij altijd aansluiten bij een van de gewone clubritten van Brabantia. Maar voor degenen die het gezellig vinden om met de meiden onder elkaar te fietsen, is er sinds 2015 een damesploeg.

Wat moet je van ons weten? We vertrekken in het seizoen iedere zondag om 9.00 vanaf de SPAR in Zeelst (Veldhoven) voor een rondje. In het begin van het seizoen rijden we een klein rondje (40-50 km). Sommige dames houden dit schema het hele seizoen aan. Andere dames hebben meer ambities en bouwen de fietsafstand uit naar gemiddeld 80 kilometer (en incidenteel een tocht van 100 km).

Onze maximumsnelheid zit ongeveer rond de 30 km per uur (wind mee). Omdat we niet zo hard de bocht door gaan, komen we meestal terug met een gemiddelde van ongeveer 25 kilometer per uur. Dat betekent dat je bij een rit van ongeveer 80 km (inclusief pauze), ongeveer 3,5 tot 4 uur van huis bent.

Bij kortere ronden hebben we geen pauze (of achteraf in Veldhoven), bij langere rondes (> 50 km) stoppen we gezellig voor koffie (met gebak).

De leeftijd van de dames ligt tussen de 30 en 55 jaar. Maar soms fietsen ook een paar van onze kinderen gezellig mee. Meestal fietsen we onze rondjes door de Kempen, maar een paar keer per jaar doen we mee aan toertochten binnen en buiten de regio. En we gaan eens per jaar met de damesploeg een weekendje fietsen in Zeeland! In onze groepsapp worden alle plannen gedeeld.

TWC Brabantia wil investeren in de damesploeg; dat betekent dat het eerste jaar lidmaatschap slechts €40 is! Als lid van Brabantia ben je ook meteen NTFU-lid en is daarmee je fiets verzekerd. We fietsen in Brabantia-tenue. Dit tenue van prima kwaliteit kun je met korting via de club aanschaffen. De damesploeg bestaat nu uit ongeveer 15 dames. Maar als ons clubje groeit, kunnen we nog beter differentiëren naar ieders wensen en ambities. Nieuwe aanwas is dus van harte welkom! Twijfel je nog? Fiets dan een paar keer vrijblijvend mee!

Alle aktiviteiten van de dames zijn te volgen op de Facebook pagina.