Algemeen toer

Bij TWC-ATB Brabantia worden de ritten die verreden worden samengesteld door de toercommissie. De toercommissie bestaat momenteel uit de volgende personen:

Arie van den Dijssel
Piet van der Aa
Hans van Riet

Dit jaar willen we gaan fietsen in vijf groepen. Door deze verdeling kunnen we het onderlinge niveau beter afstemmen, zodat eenieder fijn kan fietsen en de groepen niet te groot worden. De groepen zijn groep 38, groep 36, groep 33, groep 30 en de seniorengroep (S). De groepen hebben een cijfer dat staat voor de maximum snelheid waarmee de groep rijdt. De 38 groep hanteert geen maximumsnelheid, voor de groepen 36-33-30 wordt een maximumsnelheid gehanteerd gelijk aan de groepsnaam.

De seniorengroep hanteert een maximumsnelheid van 28 km/u en heeft typisch een gemiddelde van zo’n 24-25 km/u.

Op woensdagavond (18u30 vertrek) zijn de groepen 38-36-33-30, waarbij het de bedoeling is dat de snelste groepen als eerste vertrekken. Er wordt dezelfde route gereden door alle groepen, zodat je jezelf altijd kan laten afzakken.

Op dinsdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagmorgen is de opsplitsing 33-30-S. Op de dinsdag en vrijdag wordt er gestart om 13u00. Op de zondag wordt er door de 33, 30 en de senioren groep gestart om 9u00 bij een reguliere club rit. Voor speciale ritten kan de starttijd afwijken.

Bij de diverse clubritten is er steeds een opsplitsing in twee of drie groepen zoals staat aangegeven in de toerkalender.

Speciale clubritten rijden we als één groep. Na de pauze kan er worden opgesplitst in de diverse snelheidsgroepen.

Soms worden er ook buiten deze kalender om tochten georganiseerd. Afstemming hierover vindt plaats via WhatsApp en/of e-mail.
Vanuit de “30” groep wordt er bijv. ook op dinsdag soms een langere tocht gereden. Dit wordt – bij goede weersvooruitzichten – enkele dagen van te voren afgesproken. Er wordt dan niet om 13.15 uur, maar ‘s morgens vroeg gestart bij de Spar. Afgesproken is deze informatie via e-mail en de website ook door te geven aan de overige leden van Brabantia.

Voor de ritten welke in de toerkalender staan, staat er in de kolom “groep” in welke groepen er gereden word. Staat er “een groep” dan rijden we ook als één groep. De snelheid wordt dan de snelheid waarbij een ieder mee kan. Ook hier geldt dat we allemaal begeleider zijn en allemaal verantwoordelijk zijn voor het slagen van de rit voor iedereen.

Wij doen een dringend beroep op iedereen om als uitgangspunt bij alle ritten het  “samen uit samen thuis” te hanteren. Let goed op of iedereen goed meekomt, i.p.v. zo hard mogelijk te rijden.

Voor alle groepen geld er een maximum snelheid van 30 km/h in de bebouwde kom.

Vertrekpunten

Alle clubritten starten vanaf de Spar Supermarkt in Zeelst (Kruisstraat 3, Veldhoven). Ook de openingsrit en de sluitingsrit vertrekken bij de Spar. Tochten die Brabantia organiseert onder de NTFU vlag, starten bij Gasterij ’t Dorpsgenot (Toterfout 13a, Veldhoven/Oerle). Dit geldt ook voor het voorrijden van deze tochten.

Gedragscode Racefiets

  • Houd je aan de verkeersregels
  • Houd zichtbaar rekening met anderen in het verkeer
  • Gebruik een fietsbel
  • Geef tijdig aan welke richting je gaat volgen
  • Blijf beleefd tegen andere weggebruikers
  • Rijd altijd op het aangegeven fietspad
  • Passeer een fietser of wandelaar op gepaste snelheid
  • Volg aanwijzingen op van politie en/of verkeersregelaars
  • Gooi afval in een afvalbak