header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 10 - 12 van 38 Maak een verslag
Fietsverslag vakantie 2013 (...km)
jul 2013 Geschreven door Kees Lavrijsen

Zoals inmiddels al enkele jaren gebruikelijk, ook dit jaar weer een verslag van onze fietservaringen tijdens de vakantie van 2013. Reisdoel: Frankrijk. Regio’s: meer van Annecy, Franse Alpen en meer van Geneve.

Alpe d'Huzes 2013 (6x)
6 juni 2013 Geschreven door Nico Stabel

In 2012 deed ik voor de eerste keer mee. Het was voor mij zo'n enorme belevenis en ik raakte nog meer onder de indruk van de verhalen en de inzet van al die mensen die voor dat ene doel gaan, n.l. bestrijding van KANKER. Daarom heb ik ook in 2013 mee gedaan met deze actie. In het fietsverslag kun je lezen hoe het is gegaan.

Fietsen in de Kempen of in Kuala Lumpur? (80 of 175 km)
12 mei 2013 Geschreven door Dirk-Jan Bosma / Wil te Boekhorst

's Ochtends bij het opstaan in Veldhoven ziet het er 'redelijk goed' uit wat het weer betreft. Veel bewolking maar wel zonnig. Half mei zou je met korte broek en korte mouwen willen fietsen, maar bij een verwachte temperatuur van 13 graden, besluit ik om toch maar arm- en beenstukken aan trekken.

We vertrekken met ongeveer 20 man bij de Spar richting Zandoerle. Er staat veel wind en het tempo komt nauwelijks boven de 30 km/u. In de buurt van Hoogeloon fietsen we recht op een wel heel donkere wolk af. Snel draaien we naar links en rijden even later weer in de zon. Helaas begint het toch flink te regenen en worden de regenjasjes aangetrokken. We rijden nu richting Bladel waar het gelukkig droog geworden is, maar waar we de eerste lekke band hebben. Later zullen er nog een aantal volgen. Via Reusel, stukje Belgie, fietsen we wind mee (35+ km/u) via Netersel, Hoogeloon, en Zandoerle terug naar Veldhoven. Om 12:15 ben ik weer thuis met ruim 80 km op het tellertje.

Dat je in mei ook heel andere weersomstandigheden kunt treffen blijkt uit het fietsverslag dat ik van Wil te Boekhorst in mijn mailbox vind. Hij fietste in Malaysia Kuala Lumper een tocht over 175 km met veel klimwerk. Bij vertrek om 7:15 is het al 23 graden en later loopt dit op tot 37 graden!
Lees zijn fietsverslag en krijg het warm.

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...