header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 7 - 9 van 38 Maak een verslag
Scherpenheuvel (160 km)
4 mei 2014 Geschreven door Kees Lavrijsen

Vanmorgen om 06.00 opgestaan om Scherpenheuvel te fietsen. Om 07.00 uur staan er 19 man bij de Spar. Het is koud maar mooi open weer. Blij dat ik mijn dunne handschoenen met vingers heb aangedaan, want dat was zeer welkom. De meesten van ons hebben ook de lange of 3/4 broek aangedaan en er zijn er ook die de overschoenen aan hebben.

Op de heenweg hebben we wind mee. Langzaam maar zeker begint de temperatuur wat aangenamer te worden en in gestaag tempo gaan we richting Scherpenheuvel. Na een kilometer of 70-80 een eenzijdige valpartij: Toon Vosters zijn voorderailleur maakt een misslag en schiet naar een kleiner verzet, waardoor Toon met zijn rechter schoen uit zijn trapper schiet en een smak naar rechts maakt. Allemaal vol in de ankers. Toon staat op, maar aan zijn helm is te zien dat hij een flinke klap gemaakt heeft.

img

Daaruit blijkt maar weer des te meer: VALHELM: NOODZAAK!!!!!!

Met wat beschadiging aan kleding en rechter schouder kunnen we de weg naar Scherpenheuvel vervolgen, alwaar door diversen van ons enkele kaarsen worden opgeofferd.

img

We gaan naar een uitspanning waar Hans Verheijen vooraf al koffie en gebak had besteld en voor een luttel bedrag nemen enkele van ons nog een 2de kop koffie.

img img

Tegen 11 uur gaan we weer op pad en wat bij de start al duidelijk was: wind op kop!!! Maar gelukkig hebben we enkele goede kopmannen die de kar kunnen trekken, maar af en toe toch ook tot de orde moeten worden geroepen, omdat het ondanks de wind toch ruim over de 30 km/uur werd gereden. Rond 13.30 zijn we weer in Veldhoven, met een voldaan gevoel, 157 km op de teller met een gemiddelde van 28.7 km/uur!!! Mooie dag met een kleine smet door de valpartij, maar hopelijk komt Toon er goed vanaf.

Volta Limburg Classic (120 km)
6 april 2014 Geschreven door Kees Lavrijsen

Op zondag 6 april hebben Cor Janssen en Kees Lavrijsen de Volta Limburg Classic gereden. Hoe deze tocht is verlopen lees je in het verslag.
Er waren 3 afstanden 85, 120 en 150 km. De GPS route van deze tochten vind je bij de Verslagen/Fietsroutes (GPS).

Diekirch Valkenswaard (260 km)
31 aug 2013 Geschreven door Rene van der Velden

Tempo Bruns in de frontlinie van de 35e editie Diekirch-Valkenswaard.

Dat Diekirch–Valkenswaard niet alleen een tocht is voor trimmers is wordt sinds het bestaan ervan stilzwijgend geaccepteerd. Voor een groep van ca 50 wielrenners op amateurniveau is het een wedstrijd. Met Ben Fisser, Jan van den Boomen, Kees van Zon van Tempo Bruns, gastrenner Peter Kuyken van Brabantia en ploegleider René van der Velden hebben we dit jaar voor het eerst in tempokleuren en met de 1e ploegleiderswagen van Tempo Bruns deelgenomen aan deze tocht.

Iets vóór 7 uur vertrek ik zaterdagochtend uit Diekirch en parkeer ik de auto in de berm aan het begin van de eerste pittige beklimming. Na het passeren van de eerste groep van ca 50 renners sluit ik met de wagen aan. Zoals verwacht kan Peter Kuyken het hoge tempo niet volgen maar de overige 3 oranjehemden handhaven zich gedurende de gehele beklimming keurig voor in de groep. Dit terwijl de een na de andere coureur moet lossen. Na een korte stop aan de voet van de klim bij Dasburg rijd ik door naar St. Vith. Hier kom ik net op tijd om 9:00 aan en kan ik meteen weer aansluiten achter de eerste groep van ca 25 man (en een vrouw) met daarin Ben, Jan en Kees. Na ca 7 km kom ik tot de ontdekking dat de tas van Peter Kuyken nog in de wagen staat. Ik maak rechtsomkeer en kom voor de 2e keer op de post in St. Vith waar ik de spullen volgens afspraak overhandig aan Peer van Kuyk die de verzorging van Peter Kuyken overneemt. Daarna moet ik weer vol gas door naar de post Cornémont. Hier kom ik toch nog ruim op tijd aan en parkeer de Peugeot ca 500 m voorbij de post langs de kant.

Iets na 11:00 uur komt eerst de vriendin van Dirk en vlak daarachter Dirk Janssen zelf voorbij vliegen. Dirk Janssen is een goede bekende van onze tempo amateurs omdat hij in het verleden meerdere keren als gastrenner heeft deelgenomen aan NWB klassiekers. De eerste groep passeert met enige achterstand. Vanuit de rijdende wagen krijgen de 3 tempo renners de eerste verzorging. Vóór Luik onder een grauw wolkendek waaruit een druilerig regen valt zie ik dat Ben Fisser tempo maakt op de kop van de groep tijdens een lange beklimming. De groep valt hierdoor uiteen en enkele coureurs waaronder de oude taaie Wil van Hamsvord moeten lossen. Inmiddels valt de regen met bakken uit de lucht. Met de Hallembaye in zicht rijd ik het restant van de groep voorbij en passeer ook de kopgroep en zie dat Ben alleen naar Dirk en vriendin is toegereden. Op de Hallembaye rijd Ben weg van de twee en komt als eerste boven. Jan en Kees volgen in de achtervolgende groep waarin inmiddels ook Dirk en vriendin zijn teruggevallen. Ben staat op het punt van een heroïsche solo richting Valkenswaard want ook na de post Herderen trotseert hij alleen de stevige wind op de kop. Bij de post Herderen is echter Jan van den Boomen met nog 2 renners en een tandemkoppel weggereden uit de groep achtervolgers. Kees van Zon heeft deze slag gemist en ziet de kans om bij de eersten te eindigen hier stranden. Bijzonder jammer want Kees had dit jaar hiervoor de vorm en de moraal. Na een ongelukkige oversteek laat Jan samen met nog een renner de overige medevluchters achter en rijden ze met 2 het gat naar Ben dicht. Dit ijzersterke trio is in staat de resterende 80km tot Valkenswaard vooruit te blijven en zelfs de voorsprong uit te bouwen. Met 3 waarvan 2 in tempokleuren rijden ze als eersten van 1100 deelnemers een inmiddels zonovergoten het gezellig en drukke Valkenswaard binnen. Op 5 minuten volgt de groep achtervolgers met daarin een enigszins teleurgestelde Kees van Zon.

Ploegleider René van der Velden.

top 10

Finish Diekrich Valkenswaard 2013

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...