header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 37 - 38 van 38 Maak een verslag
Clubrit 1e Paasdag (70 km)
Zondag 23 maart 2008 Geschreven door Dirk-Jan

Het heeft enkele graden gevroren vannacht en de thermometer staat op 3 graden boven nul als ik even voor negen uur bij de Spar arriveer. He er staat niemand! Zou ik dan de enige zijn? Nee hoor! De startlocatie is verplaatst richting Vijverstraat, waar een plekje uit de wind in de zon is ontdekt. Uiteindelijk zijn er toch 18 man die het aandurven om mee te fietsen.

We fietsen via Wintelre naar het fietspad door de Oostelbeerse heide. Op dit fietspad is het nog even oppassen als we een bevroren modderspoor kruisen. Daarna gaat het via Spoordonk richting Oisterwijk. Al snel is de kou aan mijn handen en voeten verdwenen en wordt er in een prettig tempo gefietst, waarbij er goed wordt doorgedraaid met korte overnames. Iedereen kan hierdoor weer ervaren hoe het voelt om op kop te fietsen en zo zijn conditie testen. Er staat vrijwel geen wind en de lage temperatuur in combinatie met de voelbare zonnewarmte maakt dit echt lekker fietsweer.

Via Moergestel, Haghorst, Middelbeers en Wintelre komen we om kwart over 11 weer terug in Veldhoven. Mijn kilometertellertje geeft een afstand van 68 kilometer aan met een gemiddelde snelheid van ruim 30 km/uur. Dit smaakt naar meer. Morgen kan er gekozen worden uit de Turfrit vanuit Aalst-Waalre of weer een clubrit vanaf de Spar. Ik zal het laten afhangen van de weersomstandigheden en van het gevoel in mijn benen. Half acht al in Aalst-Waalre is trouwens wel erg vroeg voor deze tijd van het jaar...

Kattenrit (75 km)
zondag 2 maart 2008 Geschreven door een Hunnenberger

Dit verslag is overgenomen van de website van De Hunnenberg en dient als voorbeeld hoe een goed toerverslag eruit zou kunnen zien. Laat je inspireren en schrijf zelf ook eens een verslag -- Dirk-Jan (webmaster TWC-ATB Brabantia).


Zondagochtend 2 maart verzamelden zich ruim 80 (!) toerrijders in de zaal van camping De Molenvelden. Het merendeel waren dit renners van de dit jaar jubilerende toerwielerclub Brabantia. Ronald en ik waren uiteraard op tijd vertrokken om tijdig in te schrijven. Een minuut voor de sluiting van de inschrijving verscheen nog een Hunnenberger. En jawel hoor, mijn achternaamgenoot. Effe uitfietsen want hij had er gisteren (zaterdag, red.) al 120 trainingskilometers in de benen, met interval.

Stipt om 09.00 uur werd volgens afspraak met voorrijders gestart. Nadat we 't Geitenboerke in Zandoers links voorbij reden, werd koers gezet richting Oirschot over het mooi geasfalteerde fietspad door de duinen. Op dit punt was gelijk ook de eerste en tevens laatste lekke band te noteren. En wie zou dat nou toch kunnen zijn. Jawel hoor, de laatste aanmelder A-amateur P. Bierens. Ronald was uiteraard behulpzaam om een tweede reserveband af te geven nadat in de eerste geen lucht te pompen was.

Door de storm van de afgelopen dagen waren de boswegen bezaaid met afgewaaide takken. Dat was dus opletten geblazen. Het tempo van deze ideale trainingsrit was goed te volgen. Alleen bij scherpe bochten en opstoppingen moesten we, doordat wij in de groep vrij achterin fietsten, flink in de beugels om weer aan te pikken. Vooral in de open velden stond een behoorlijke vlagerige wind waardoor de beenspieren behoorlijk op de proef werden gesteld. Na zo'n 40 kilometer werd in Moergestel in de remmen geknepen voor een pauze: koffie en appelgebak met slagroom. Omdat alle stoelen binnen en de stoelen op het overdekte terras al bezet waren, schoven wij aan de bar. Daar troffen wij een viertal 'bekenden' aan die aan het toepen waren. Ik vroeg aan hen: "zaten jullie vorig jaar hier ook niet?". Het antwoord luidde (in koor): "wij zitten hier al tien jaar...".

Nadat we waren afgekoeld moesten we toch nog de laatste 35 kilometer naar Veldhoven. Tijdens de terugreis werd er flink gebuurt (dit was een tochtje voor Eric geweest) over het komende wegseizoen. Voordat we het wisten zagen we het bordje "Veldhoven" al opdoemen. Voor de moraal was deze tocht voor Ronald en mij een enorme opsteker omdat we het wiel hebben gehouden van de A-amateur...

Ondanks dat het een leuke openingsrit was, is het fietsen in zo'n grote groep natuurlijk niet echt ideaal. Maar het motto was uiteraard: samen uit, samen thuis. Daarom zien wij uit naar de clubritten van onze eigen toerfietsclub De Hunnenberg. Omdat er de komende twee weken geen toertochten in onze omgeving zijn gepland, heeft de toercommissie komend weekend een clubrit gepland: De Vlaaientocht op zaterdagochtend 8 maart. Nadere informatie volgt nog per e-mail. De huidige meerdaagse voorspelling op www.bdb.be geeft aanstaande zaterdag droog weer aan en een zwakke wind. Komt allen!

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...