header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 4 - 6 van 38 Maak een verslag
Diekirch - Valkenswaard (260 km)
30-08-2014 Geschreven door Johan van der Hijden

niets gepresteerd, toch geleerd

2013

Ik ben sinds een paar maanden aan het fietsen en ga eens kijken in Valkenwaard naar de grimassen op het gezicht van de mannen-met-snelle benen die hun fietske daar over de meet duwen.
Een kopgroepje heeft de andere vluchtmakkers uitgezwaaid en vieren hun "five minutes of fame" op het groene ereschavot.
Ze krijgen een knuffel van een dierbare en hebben met hun klimbewijs uitgecheckt.
Dan druppelen ook andere gladiatoren binnen om hun symfonie te voltooien. De verstookte koolhydraten worden met een doosje pasta en drank rijkelijk aangevuld, ja ja.
Jandorie, dat wil ik ook. Deze mysterieuze krachten in de wielersport voelen / beleven !
Goed, dat wordt mijn doel voor volgend jaar en ofschoon ik een renner van de 2e rij ben (dus gewoon minder kwaliteit) wil ik mijn fiets optimaal laten renderen en ga me voorbereiden op deze legendarische toerklassieker.

2014

Ik flats een plan van aanpak in elkaar zodat ik als een "laag-land-gorilla" van 80 kg naar een bergtop kan huppelen met mijn mondhoeken omhoog gekruld.
En niet dat ik als een Bambi op het ijs en met het snot uit de neus lopend naar boven hoef te zwabberen.
Ik wil zoiets bereiken van : "hup samme-simmeke daar gaat ie weer, die heuvel op en neer" ... dat moet toch kunnen nietwaar ?
En dus ik ga vanaf NU mijn sportbeleving een beetje oppeppen !
Als ik deze trukendoos opentrek, moet ik er wel voor oppassen dat er geen scheefgroei tussen lijf en geest is en thuis de balans in evenwicht blijft.
Dat wordt een 'voelsprieten' onderneming om straks op 30-aug-2014 de juichbom tot ontploffing te brengen !
TRAINEN is het toverwoord en de bepalende factor voor het mooie gevecht dat zo'n rit vraagt van den mensch. Dat betekent voor mij een bietje zwemmen, wandelen en fietsen .....veel fietsen.
Kilometers maken en (heel herkenbaar toch ?) nog meer fietsen. Zo heb ik in mijn plan van aanpak een rittenschema ingepast met een opbouw naar het moment waarop ik wil pieken.
Hier wil ik goed en gezond uit komen en NIET steenkapot zitten met een gezicht als de kleuren van mijn BRABANTIA - wielershirtje.
Ik heb het wel aardig voor mekaar denk ik.
Op mijn activiteitenlijstje staan bijvoorbeeld het (leuke) BRABANTIA fietsweekend en de (pittige)Mendig-Budel tocht.
In de laatste 5-6 weken voor Diekirch ga ik mijn klimcapaciteiten (ahum) wat aanscherpen en enkele toertochten doen om mijn motortje te checken.
Ook de heenreis naar Diekirch is geregeld ...pas de problem...

Toen, pats-boem, gebeurde het tijdens de Heusdentocht met de 30-km groep. Er werd duidelijk geroepen ... PAALTJES... toch schampte ik er bij een paaltje net langs af met mijn hand.
Het viel eigenlijk wel mee (dacht ik) maar uiteindelijk is in het ziekenhuis geconstateerd dat de ringvinger was gebroken.
Trouwring doorgezaagd, hand in het gips en weg Diekirch-Valkenswaard.
Nou, dit werkt wel demoraliserend en mijn hart stopte even met kloppen. De gordijntjes van de poppenkast kunnen dicht, de voorstelling is over. Mwahh.
Toch had ik niet lang een hangplek bij de "klaagmuur" . De malheur-info was snel bekend bij familie en bekenden en mijn jongste zoon zei: "ach Pa, ik wil die toerrit wel rijden in jouw plaats".
Hij zei ook: "maar dan heb ik wel graag dat er iemand is waar ik mee kan kletsen en opfietsen".
Nou is er toevallig in de familie iemand lid van BRABANTIA (en van TEMPO/BRUNS) die toevallig ook die rit fietst. Toevallig kon zo mijn 'stand-in' op die manier deelnemen aan Diekirch-Valkenswaard.
En ondanks dat er een toerrit-etiket aanhangt, is er toch behoorlijk gefietst want ze hadden de wind mee en de eerste groep is rond 14.45 uur binnengedwarreld.
finishfoto
Joepie, en daar zat mijn zoon bij. In een tijdspanne die ik never-nooit-niet zal benaderen.

binnenkomst
De eeuwig vrolijke atleet uit Curacao (je weet wel die sprinter) zou zeggen: "Ik was blij man...."
En ook uit dit relaas van een vader springen de vonken van trots eraf en omdat deze prestatie eenmalig is, weet ik niet of ik Diekirch-Valkenswaard nog een keer zal rijden ha,ha

Alpenbrevet Gold-Tour (172 km)
23 aug 2014 Geschreven door Wil te Boekhorst

Vandaag heel de dag regen in Zwitserland. Heb de tijd maar doorgebracht met het verslag over de Alpenbrevet Gold-Tour afgelopen zaterdag. Deze fietstocht gaat over 4 passen (Grimsel – Nufenen – Gotthard – Susten) en heeft een afstand van 172 km met 5294 hoogtemeters.

In het fietsverslag kun je lezen hoe deze tocht is verlopen.

AlpenBrevet

Fietsweekend Voerstreek (100+ km)
20-22 jini 2014 Geschreven door Johan van der Hijden

Het fietsweekend dit jaar werd gehouden in de Voerstreek en er waren 25 enthousiaste deelnemers. De foto's van dit weekend vind je op de foto pagina. Hoe dit weekend door mij is beleefd lees je in het verslag.

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...