header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 28 - 30 van 38 Maak een verslag
Fietstocht in de Eifel (... km)
13-15 juni 2008 Geschreven door Eric Rutjens

Een van de jubileumactiviteiten in 2008 was de 3-daagse fietstocht in de Eifel. Deze werd georganisserd door Hennie de Vroom en Jan Prinsen en kan een groot succes genoemd worden. Je kunt het verslag hier lezen.

Bokrijktocht (200 km)
9 Augustus 2008 Geschreven door Reinhard M. Sprokholt

Zaterdag 9 Augustus sta ik om 07.20 uur bij de Spar voor de Bokrijktocht van 200 km. Met mij zijn er nog een 25-tal meer enthousiastelingen die deze tocht willen fietsen. De weersvoorspelling voor vandaag is gunstig. Het blijkt achteraf de mooiste dag van het weekend te zijn. Om 07.30 uur vertrekken we onder een stralend zonnetje al is het nog wat fris zo´n 13 graden C.

Deze mooie tocht leidt ons door Belgisch Limburg met een zeer gevarieerd landschap. Landbouwgronden, akkers, weidevelden, bossen doorkruisen we. De grote steden laten we links liggen. Leuke kleine dorpjes passeren we met enige regelmaat.

Deze tocht brengt ons van Veldhoven via Lommel (Kattenbos) naar Lindel, een deelgemeente van Neerpelt en verder via Wijchmaal waar we het “Kolenlijntje”oppikken richting Houthalen. Dan buigen we af naar het Park van Gent waar we onze eerste pauze hebben. We hebben dan circa 75 kilometer gereden en de klok staat op 10.15 uur.. De pauzeplaats is een prachtig gerestaureerde boerenstate die in U vorm gebouwd is. Hier laten we de koffie met gebak goed smaken.

Een kleine drie kwartier later vertrekken we voor het 2e gedeelte van deze tocht. Hier gaan we door een mooie heide gebied naar Winterslag. Hier zie je de verganeglorie van de mijnbouw in deze streek. Vandaar uit gaan we richting Bokrijk waar dan afbuigen richting Houthalen. Ook hier mijden we de grote weg van Hasselt naar Lommel en rijden achterom over mooie kleine landwegen naar Zonhoven. Hier steken we de grote weg over om via een cirkel om Zonhoven heen te rijden. We gaan nu richting Zolder, via Bolderberg rijden we naar het autocircuit van Zolder om daar de beklimming te nemen die onderdeel was van het wereldkampioenschap.

Vandaar uit rijden we naar Viversel en verder via Eversel, Beringen naar Oostham waar we onze 2e pauze hebben. Hier komen we om circa 14.15 uur aan. We hebben een 140 km afgelegd. Deze pauzeplaats kennen we van onze oude Balentocht. Het is een typisch Belgisch familie café waar de duivenclub haar thuishonk heeft. Ook hier smaakt de koffie en frisdank lekker. Na een klein half uurtje vertrekken we voor het laatste deel van deze tocht.

Dit gedeelte voert ons via Gerhees, Stotert, Hoolst, Schoor, Keiheuvel, Wezel naar de Blauwe Kei. Daar steken we het kanaal over om via de Pielis naar Weebosch te rijden. Vandaar gaan we richting Bergeijk, Eersel, Walik om via het Witven Veldhoven weer binnen te rijden. Om 15.30 uur zijn we weer terug en hebben een prachtige tocht gereden onder zeer goede weersomstandigheden. Ik heb genoten van deze tocht en ik denk dat ik hierin niet de enige ben. Tiny Gielen bedankt voor het voorbereiden van de tocht.

Maratona dles Dolomiti (138 km)
29 juni 2008 Geschreven door Jos van Gent

Ook dit jaar hebben weer een aantal Brabantianen deelgenomen aan de Maratona dles Dolomiti. Dit keer waren dat Wil te Boekhorst, Rob Keijser, Tiny Gielen, Nico Stabel en Jos van Gent.

Op www.maratona.it kun je onze prestaties terug vinden. Als je de site opent en je klikt Classifica aan dan kun je met wat zoekwerk onze ranking terug vinden met de bij behorende video-filmpjes. De video fragmenten kunnen ook hieronder aangeklikt worden.

Leuk om de diverse doorkomsten op de Passo's te zien. Omdat je ongezien gefilmd wordt, zijn de hol-ogende gelaatstrekken echt en niet geacteerd. Bij de aankomst van ons "krabbelaars" zie je niet zo veel publiek. Het is echter na de finish een drukte van belang. Ter vergelijking: de snelste van de Maratona deed er 4.29 uur over. Bij hem stonden dan ook de camera's en de media van de pers en TV. Onze voldoening van het behalen van de eindstreep was er niet minder om.

Je kunt het uitgebreide verslag hier lezen.

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...