header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 19 - 21 van 38 Maak een verslag
ToerdeLoerde (140 km)
7 mei 2010 Geschreven door Cor Janssen

Eindelijk weer eens een computer kunnen vinden, dus hier een verslagje van de afgelopen dagen. Ofschoon het in mei al 20 graden zou moeten zijn, hebben we de afgelopen dagen meer tegen het vriespunt gezeten!!!

Van Reims zijn we met een windkrachtje 6 in de rug naar Troyes gevlogen en gelukkig was het ook de hele dag droog. De afstand was 140 km, dus goed te doen. Alleen het vinden van de slaapplaats was wat lastiger. De FUAJ in Troyes is lang niet zo luxueus als die in Reims en er is 's avonds ook niet zoveel te doen, dus vroeg naar bed.

De volgende dag: regen, regen en nog eens regen. We hebben een lange tocht voor de boeg van meer dan 160km, maar de slaapplaats (Bed&Breakfast) vergoedde veel. Heerlijk diner, goede slaapplaatsen en douches.

6 Mei begon zoals 5 mei eindigde, met veel regen. Gelukkig werd het later op de dag beter en zijn we zelfs met een zonnetje in la Chatre aangekomen, na opnieuw zo'n 160km. Helaas was de slaapplaats niet geweldig, het avondeten was redelijk en we konden weer op tijd naar bed.

Vandaag 7 mei: helemaal droog, een waterig zonnetje maar nog steeds koud. Flinke lange klimmen en ofschoon de afstand maar 140km (...) is, is iedereen toch wel doodop en komen we aan in een prachtige locatie (St Brice sur Vienne) met hele vriendelijke eigenaars van een Bed&Breakfast. We kunnen zelfs een berg natte was gaan doen voor de komende dagen.

Groeten van ons allen.

Toerdeloerde (161)
2 mei 2010 Geschreven door Cor Janssen

Hallo, vanuit Reims hier het eerste verslag van onze tocht naar Lourdes. Gisteren was het weer natuurlijk niet om naar huis te schrijven, maar na Hasselt is het toch redelijk droog gebleven en na slechts 2 lekke banden in Dinant aangekomen om ong 5 uur. Afstand 165 km. Vandaag 3 mei was het gelukkig droog maar wel heel fris. Toch wat meer klimmen dan verwacht. 160km.

Op de website van RouteYou vind je alle etappes van de ToerdeLoerde route.

Vakantie in de Vogezen (... km)
augustus 2009 Geschreven door Kees Lavrijsen

Zoals inmiddels gewoonte, schrijf ik een vakantieverslag voor priv├ędoeleinden. Maar de stukjes die met fietsen te maken hebben, verzamel ik voor publicatie binnen Brabantia. Zo ook dit jaar.

Een korte samenvatting van de fietstochten in de Vogezen vind je in dit fietsverslag.

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...