header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 16 - 18 van 38 Maak een verslag
Valkenswaard-Thorn (125 km)
28 juni 2011 Geschreven door Kees Lavrijsen

Op zaterdag 28 juni hebben twee leden van Brabantia een groep toerfietsers uit Barendrecht begeleid. De groep van toerclub Barrhopoort logeerde in Valkenswaard en wilde een toertocht van ongeveer 125km fietsen. Er werd besloten om de fietstocht naar Thorn hiervoor te gebruiken. In het fietsverslag is te lezen hoe de tocht is verlopen.

Mendig - Budel (230 km)
3 juli 2010 Geschreven door Hans Verheijen

Vrijdagmiddag om 4uur in Budel bij Cafe de Brasser verzamelen voor de busreis naar Mendig. Onderweg luisterend naar de radio met het voetbalverslag Nederland-Brazillie Nico Stabel kon zijn zenuwen amper de baas. Hij had 2-1 voorspelt hij kroop bijna door het dak naar buiten van blijdschap.

Na een voorspoedige reis komen we aan bij het hotel in Mendig waar wij door de organisatie verwelkomt werden. De fietsen werden gestald in afsluitbare garageboxen wat prima ging. Na de kamerindeling en wat gedronken te hebben was er een prima verzorgd avondeten. Na een goede nacht s'morgens weer een onbijt waar niemand iets bij tekort kwam het hotel was geweldig.

Om 7.45uur naar het vertrek in Mendig Tiny&ik hadden onze helmen van de nodige oranje beestjes voorzien wat direct opviel bij de fotografen. Er werd driftig geknipt en voor de plaatselijke pers moesten we even onze namen noteren het was weer reclame ten top voor Brabantia. Om 8uur werd het startschot gelost en kon een meute van 236 man aan de tocht beginnen met meteen de eerste beklimming. Het is over de dag een waar slagveld geworden wat ook grotendeels veroorzaakt werd door de temperatuur 37-39 graden en constant wind van voren. De uitpijling en verzorging was in een woord geweldig hier kunnen er veel nog wat van leren. Dit alles is gedaan door een vriendenclub van 20man de Bokkenrijders uit Budel die alle lof verdienen mannen een geweldige organisatie en een schitterende route en verzorging onderweg.

Wij zijn volgend jaar bij gezondheid zeker weer aanwezig deze tocht verdient het wij hebben met volle teugen genoten. Ook de aankomst op het podium in Budel is klasse hier kunnen ze ook in Valkenswaard nog wat van leren. Wij die van Brabantia deelgenomen hebben zijn de organisatie dankbaar nogmaals perfect. Voor mijzelf is het na enkele maanden weer een bevestiging dat ik weer op de goede weg ben de binnenkomst was voor mezelf en Tiny ook emotioneel wat ik gelukkig goed met Tiny kon delen. Tiny jongen alsnog bedankt voor alle steun die ik mocht en mag ontvangen van jou mijn shirt ging niet voor niets open voor jou jij weet wat dit voor mij betekend.

Hans Verheijen (Pantani) Tiny Gielen.

Toerdeloerde (1250 km)
2 tot 10 mei 2010 Geschreven door Kees Lavrijsen

De 9 fietsers en 3 begeleiders zijn al weer enige tijd terug van de fietstocht naar Lourdes. Het was een prachtige ervaring om een dergelijke grote tocht te maken. In het fietsverslag kun je lezen hoe de tocht is verlopen.

Hoe de begeleiders de tocht hebben beleefd, lees je in het verslag van Frans Hintzen.

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...