header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 13 - 15 van 38 Maak een verslag
Jean Pierre Monseré (155 km)
9 mei 2013 Geschreven door Norbert Piket

Toepasselijk op een kerkelijke feestdag als Hemelvaart is de gedenkrit naar het monument van de jong overleden Belgische topper Jean Pierre Monseré; de wereldkampioen wegwielrennen 1970 te Leicester.

De dag begon aanvankelijk bij het opstaan wat regenachtig maar tegen achten startten we toch met een 25 man op droog wegdek met een beetje zon voor deze mooie 150 km rit. Natuurlijk weer onder strakke leiding van Hans Verheijen. Hans reed zoals elk jaar weer in het toepasselijke zwarte regenboogshirt 1970.

Veel tegenwind voor de pauze die op ca. 90 km lag. Leuk is dan te zien hoe ook de fietsers daar in ’t Café ‘s morgens al een Brugse Tripel, Duvel of een lekkere Westmalle Dubbel tot zich nemen. Het hoogtepunt op de terugweg was de 2 km kasseienstrook uit de Scheldeprijs die 3 lekke banden tot gevolg had. Volgend jaar de juiste bandjes en spanning erop want Hans heeft beloofd dat deze strook op veler verzoek zowel op de heen als terug weg in het parcours opgenomen wordt….

J.P. Monsere tocht

J.P. Monsere tocht

J.P. Monsere tocht

ATB Wintertocht (45km)
2-12-2012 Geschreven door Pierre Gorissen

Het was bijna de hele ochtend droog tijdens de ATB Wintertocht op 2 december, maar de regen van de dagen en nacht ervoor hadden er voor gezorgd dat het parkoers lekker nat was. Dat betekende op sommige stukken dat het meer zoeken was hoe je de modder al fietsend kon doorkruisen dan dat je er tempo kon maken. De pauzeplek op 29km was dan ook meer dan welkom.

Het leverde wel ook een tocht op die het de moeite waard maakte om op video te zetten, een korte impressie (toch nog 13 minuten) is hier te vinden .

Fietservaringen vakantie 2011 (... km)
juli 2011 Geschreven door Kees Lavrijsen

Zoals inmiddels traditie, schrijf ik een vakantieverslag van Marion en mijzelf. De fietservaringen vat ik samen in een stuk, om Brabantia deelgenoot te maken van deze ervaringen en zodoende wellicht mensen te inspireren hetzelfde te doen.

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...