header image
Home arrow Toertocht verslagen
Toerverslagen

Hier vind je verslagen over toertochten van Brabantia. Iedereen wordt uitgenodigd om een verslag(je) te schrijven. Je kunt eenvoudig zelf je verslag plaatsen op deze website.

Resultaten 1 - 3 van 38 Maak een verslag
Parijs-Roubaix 2016 (145 km)
9 april 2016 Geschreven door Harm Donkers

Parijs-Roubaix 2016

Velodrome Roubaix

Parijs-Roubaix oftewel de De Hel van het noorden is een van die wielerklassiekers die ik graag eens wilde rijden en wel dit jaar op 9 april.

Ik had me al goed ingelezen om zo de juiste voorbereidingen te treffen. Bijv. ijzeren bidon-houder ivm het afbreken hiervan, ik had een bandenmaat van 25mm en de spanning in de banden moet 6 bar zijn. Er word aangeraden om 5 binnenbanden mee te nemen en een reserve ketting.
Na al deze maatregelen genomen te hebben brak de dag aan dat we gingen vertrekken.
Vrijdag kon ik samen met vrouw en kind lekker rustig opstaan, en we hebben nog samen ontbeten. Mijn tas was al ingepakt en na het ontbijt heb ik de auto ingepakt om te vertrek. Mijn vrouw ging naar haar werk en de kleine ging logeren bij mijn ouders die inmiddels de kleine hadden opgehaald. Auto even voltanken en dan op weg naar mijn fietsmaat Patrick om samen naar Roubaix te rijden.

Na een file in Antwerpen kwamen wij om 15 uur aan bij ons hotel, het was een simpel hotel maar goed meer dan een bed, wc en douche heb je niet nodig. Na het inchecken konden wij onze bagage op onze kamer zetten. Daarna pakte we onze fietsen van de auto en gingen we op de fiets ons startbewijs halen. Bij het Velodrome aangekomen wil je ook even kijken waar je de dag erop gaat finishen. Een wielerbaan waar vele kampioenen als eerste gefinisht zijn ligt er op dat moment nog kaal bij maar dat zal morgen anders zijn. Nadat we dat hadden gezien zijn we naar ons hotel teruggegaan. Die avond hebben we niet veel meer gedaan en zijn ook vroeg naar bed gegaan.

De volgende morgen stonden we om 6 uur op en maakte ons klaar voor de "hel". Fietsend vertrokken wij vanuit het hotel naar de start bij het velodrome. Rond 7.30 reden wij onder de boog van de startlijn door en we wensten elkaar heel succes en plezier toe. Patrick had 2 maanden voor Roubaix niet echt meer kunnen trainen ivm stukken aan zijn oude mountainbike. Deze was in reparaties maar dat liep even anders dan dat hij en de reparateur hadden gehoopt met als resultaat dat hij 1 dag voor vertrek een vrijwel nieuwe mountainbike kreeg. Dit zou dus nog even spannend worden hoe dit zou uitpakken qua fiets maar ook hoe goed hij getraind is om deze tocht te kunnen fietsen. We zijn rustig aan de tocht begonnen en zochten een klein groepje op om zo fit mogelijk bij de eerste kasseien stroken aan te komen. Na 31 km hadden we de eerste pauze en het zag er allemaal erg goed en verzorgt uit. Er is voldoende bevoorrading aanwezig. Na een korte pauze zijn we verder gereden, op weg naar het Bos van Wallers oftewel onze eerste kasseienstrook van 2,4 KM met maar liefst 5 sterren qua moeilijkheidsgraad. 20 km verder zagen we in de verte de tentjes al staan, Ja maat daar gaat het gebeuren succes en we zien elkaar op het einde van de strook. We draaide de bocht om onder het doek door waarop stond Trouée D Arenberg. Op de strook was geen weg meer terug, en ik dacht oh jee zo liggen die kasseien er bij ons in de Kempen niet bij. Snel kwamen we er achter dat 5 sterren erg zwaar en gevaarlijk betekent. Zeker door de regen van afgelopen dagen was de strook ook nog nat en modderig waardoor het nog moeilijker werd. Na 2,4 km kwamen we weer op de verharde weg en ik kan je zeggen dat rijd heerlijk na deze strook.

Yes we hebben het overleeft nu nog 17 te gaan. De volgende stroken naar de volgende pauze plek gingen mij beter af. Pauze 2 lag op 80 km waar we even gestopt hebben. Patrick is een mountainbiker en fietst niet vaak op de weg waardoor de km bij hem gingen tellen. Na de pauze in Beuvry-la-forêt lag er 1 km verder alweer de volgende 3 sterren strook op ons te wachten. En die kwam voor mij iets te vroeg en deed me meteen veel pijn. Iedere steen voelde ik en dat gevoel ging niet meer weg. Het is een genot als je weer van de kasseienstrook af bent en dat ging wat mij betreft weer super goed, geen last van kramp of vermoeidheid. Wat voor Patrick precies andersom was. Hij voelde zich sterker worden op de kasseien, en had dan weer mijn hulp nodig zodra we op de weg reden. Zo hebben we elkaar tijdens de rit goed kunnen helpen. Na de derde en laatste stop kon het aftellen beginnen nog 7 te gaan en tot die tijd nog geen lekke band of iets dergelijks gehad.

Lekke band

Maar op ongeveer 121 km rij ik lek op een steentje van 1 bij 1 cm, snel banden wisselen en weer verder rijden. Op naar de laatste moeilijke en beruchte kasseien strook Carrefour de l Arbe. Poeh dat was weer harken maar ook deze strook van 2,1 km hebben we weer gedaan. Na deze strook moesten we nog 2 stroken van 2 sterren en ongeveer 15 km om naar Roubaix te rijden. In Roubaix aangekomen was het erg druk op de weg en moesten we tussen de vele auto s doorfietsen.

Het Velodrome en onze laatste ereronde kwam in zicht, na een paar bochten reden we dan na 145 km de wielerbaan van Roubaix op en reden we met de armen in de lucht over de finishlijn. Na de finish zorgde ik ervoor dat we werden gekust door de rondemis die ons de welverdiende medaille van Parijs-Roubaix omhing.

Na de tocht waren we erg blij en opgelucht dat we deze tocht zonder al te veel kleerscheuren hebben volbracht, en beide zijn we het er over eens dat het waarschijnlijk bij deze ene keer zal blijven. Het is een hele mooie maar oh zo gevaarlijke tocht.

Kasseien

Complimenten aan groep 38! ()
8 april 2015 Geschreven door Gert-Jan

Naar aanleiding van de woensdagavond rit op 8 april mijn complimenten aan de snelle groep. Vooruit, in het begin was voor een enkeling nog even een opfrissertje "rood/groen, hoe zat dat ook alweer" nodig, maar daarna werd er keurig gereden. Heerlijk met 6 man kop-over-kop, geen rare versnellingen, maar gewoon lekker draaien. Zo is het genieten op de fiets!

Fietstocht Berlijn (1572 km)
6 t/m 20 sep 2014 Geschreven door Kees Lavrijsen

Begin september hebben 7 Brabantianen een fietstocht gemaakt naar Berlijn.
In het verslag kun je lezen hoe de reis is verlopen.

fietsmap Veldhoven Berlijn
Route van Veldhoven naar Berlijn

fietsmap Berlijn Veldhoven
Route van Berlijn naar Veldhoven

Mededelingen
Goede doelen ATB-tocht voor een langer en beter leven voor mensen met CF

De jaarlijkse Goede doelen ATB-tocht is op zondag 23 december in Eersel. Deelnemers kunnen starten tussen 9.00 en 10.00 uur bij Kampeerboerderij de Molenvelden, Molenveld 10 -12 in Eersel. De af te leggen afstanden van de mountainbiketocht zijn 10, 25, 35 of 45 km door de mooie en afwisselende bossen van Riethoven, Eersel en Knegsel.

Lees meer...