header image
Home arrow Clubverslagen arrow Nieuwsbrief juli 2018
Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief TWC-ATB Brabantia

Juli 2018   Jaargang 4, nr. 3

 

 

Beste Brabantianen

 

Ons jubileumjaar 2018 is alweer over de helft. De eerste helft van het jaar hebben we een aantal succesvolle jubileum activiteiten gehad, zoals de drukbezochte openingsrit met ontbijt en het zeer geslaagde jubileum fietsweekend. Voor degenen die het gemist hebben of voor de deelnemers die nog even willen nagenieten kun je in deze nieuwsbrief maar liefst 3 leuke verslagen van het jubileum fietsweekend teruglezen. Op de foto’s bij deze verslagen zien jullie hoe mooi gekleed we er bij fietsen in ons speciale jubileum tenue.
Ook in de tweede helft van het jaar willen we ons jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het hoogtepunt zal zijn op de feestdag 8 september waar we voor elk wat wils op het programma hebben. Namens het bestuur wens ik jullie allemaal een fijne zomer en tot ziens op de Brabantia jubileum feestdag!


Groeten, De redactie

 

 

Neem ook eens kijkje bij onze sponsoren. Klik op de banner en je zit meteen op hun website.

 

 

 

Column

Upcycling

We hebben de achtertuin opnieuw ingericht. Het uitgangspunt was een onderhoudsarme tuin te maken met een vleugje vast groen. Grotendeels bestrating dus.
Het plan is om deze speelplaats met diverse potten op te leuken. Mijn sweethart vindt dat wel handig omdat je die potten in allerlei kleuren kunt vullen en overal kunt neerzetten. Daarnaast is het idee om de voorjaars- en de najaarszon te vangen in de pas verworven tuinkamer.
Dit plekje is windvrij en heeft veel lichtinval. Ideaal om een geluksmoment af te dwingen!
Lees verder…

 

 

fietspad

Voor of Tegen?

Als we met Brabantia in groepen fietsen proberen we ons aan elkaar aan te passen en het voor iedereen leuk en veilig te houden. Het signaleren van en attenderen op het overige verkeer hoort daar ook bij. Er wordt echter vaak verkeerd geroepen, wat de duidelijkheid en daarmee de veiligheid niet ten goede komt.
De commando’s LINKS, RECHTS, STOPPEN, VRIJ, PAALTJES, PAS OP en LEK geven weinig problemen, maar het gebruik van de commando’s AUTO VOOR en FIETSER VOOR gaat nogal eens fout.
Lees verder…

 

 

vergadering

Fietsweekend Raalte

Door de ruime keuze aan afstanden en groepen heeft iedereen enorm kunnen genieten van het fietsweekend in Raalte. Ook het luxe onderkomen en het mooie weer (vrijdagochtend is al weer vergeten) heeft hieraan bijgedragen. Een aantal fietsers hebben hun ervaringen beschreven. Om nog even na te genieten lees je de verslagen van Jeroen Looijen, Eric (defietser) Rutjens, en Madeleine Verheijen. Verder zijn ook de fotos van het fietsweekend te bekijken op de website.

 

 

avg

AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), in de volksmond ook wel de nieuwe privacywet genoemd, geldt vanaf 25 mei. Dat gaat ook sportverenigingen nadrukkelijk aan. Brabantia heeft een privacy policy opgesteld waarin we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.
Lees verder…

 

 

En Verder…

Naar aanleiding van vragen op de ledenvergadering hebben we in het kledingassortiment tegenwoordig ook shirts zonder mouwen en winterjacks. Deze zijn alleen op bestelling leverbaar. Prijzen staan op de website. Sokken zijn nog niet leverbaar (wordt aan gewerkt).

Er is nog geen coordinator voor de Ardennentocht in augustus. Wil je de coordinatie hiervan op je nemen, neem dan even contact op met het bestuur.

Heb je interesse om je volgend jaar in te zetten voor Brabantia als bestuurslid, neem dan vrijblijvend contact op met een van de bestuursleden om dit te bespreken.

Voor 2019 zijn we ook op zoek naar nieuwe organisatoren van het fietsweekend en ook coordinatoren voor bijzondere clubritten zijn altijd welkom.

 

Sponsoren

 

Bouwbedrijf Daamen Stickerkoning Intersport

Vijverbouw Nederland   De Vroom

 
 
 
Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...