header image
Home arrow Clubverslagen arrow Nieuwsbrief maart 2018
Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief TWC-ATB Brabantia

Maart 2018   Jaargang 4, nr. 2

 

 

Beste Leden

 

Hoewel de sneeuw bijna roet in het eten gooide hebben we het wegseizoen begin van deze maand geopend met een druk bezochte openingsrit. Ruim 60 leden genoten op 4 maart eerst van een gezamenlijk ontbijtje bij Dorpsgenot, waarna in 4 groepen in een rustig tempo een korte rit verreden werd.
De dag daarna werd het lustrumjaar besproken op de ledenvergadering. Het verslag daarvan vind je verderop in deze nieuwsbrief. We willen graag zo snel mogelijk zorgen dat iedereen in een speciaal lustrumshirt kan rondfietsen, dus in deze nieuwsbrief tref je ook de informatie aan hoe je kunt bestellen!


Het bestuur wenst iedereen een mooi jubileum-fiets-jaar!

 

 

Neem ook eens kijkje bij onze sponsoren. Klik op de banner en je zit meteen op hun website.

 

 

 

Column

Energie

We weten dat de fossiele brandstof op onze aardkloot op grote schaal wordt gebruikt. Bijna alle voertuigen rijden, soms te hard, op een of andere brandstof die uit aardolie wordt gemaakt. Ook aardgas wordt op grote schaal gewonnen. In de noordelijke provincies van Nederland ondervinden ze de akelige gevolgen hiervan. Daar komen de problemen bij van zure regen, gaten in de ozonlaag, (zwerf-)afval, en ga zo maar door. Wereldwijd zijn er allerlei milieuconventies om de nadelige gevolgen in te perken en in doelstellingen vast te leggen. Maar,zoals altijd, speelt geld een grote rol.
Lees verder…

 

 

lustrum

Lustrum kleding

Speciaal voor dit lustrumjaar hebben we een heel aantrekkelijk kledingaanbod. Gert-Jan Jansen heeft vanwege het 60 jarig bestaan van Brabantia een retro kledingset ontworpen die goed past bij de huidige kleding. Deze is nu tegen een sterk gereduceerd tarief te bestellen (alleen voor leden – maximaal één set per persoon).
Zorg dat je uiterlijk 4 april je bestelling plaatst!
Lees verder…

 

 

Strava Art

Fiets een figuur en win een jubileum shirt

Wil jij kans maken om het nieuwe jubileum-tenue van Brabantia gratis te ontvangen? Dat kan door mee te doen aan deze prijsvraag. Je kunt meedoen in je eentje of samen met enkele clubgenoten, maar de prijs bestaat uit één setje gratis jubileum kleding. Wat moet je doen? Maak voor 1 mei een bijzondere fietstocht in het kader van “60 jaar Brabantia” en registreer die met GPS. Hoe maak je je tocht bijzonder? Fiets precies 60 km met 60 km/uur, fiets de vorm van de cijfers “60”, of de “B” van Brabantia, of maak het jezelf nog moeilijker (voor inspiratie moet je maar eens zoeken op “strava art”).
Uploaden op strava mag, maar hoeft niet. Stuur je gpx logging voor 1 juni naar . De meest originele inzending wordt beloond met een gratis jubileum tenue!

 

 

vergadering

Verslag algemene ledenvergadering

Mocht je de Algemene Ledenvergadering op 5 maart gemist hebben, dan kun je in het verslag van deze vergadering nalezen wat er besproken en besloten is. Lees ook het jaarverslag van 2017 met een overzicht van wat er vorig jaar is gebeurd bij Brabantia.

 

 

fietsweekend

Fietsweekend

In het lustrumjaar maken we natuurlijk ook van het fietsweekend iets speciaals. Dit jaar gaan we weer richting een gebied waar niet zo vaak komen: Oost-Nederland. En omdat het feest is verblijven we dit jaar niet in een jeugdherberg maar in een gezellig hotel in Raalte.
Het weekend is van vr 8 tot zo 10 juni en inschrijven kan tot 8 april!
Lees verder…

 

 

En Verder…

In de maanden mei, juni an augustus hebben een aantal toertochten nog geen coördinator. Wil je een tocht uit de kalender met nog onbekende coördinator adopteren, meld je dan bij het bestuur. Kijk in de toerkalender om welke tochten het gaat.

 

Sponsoren

 

Bouwbedrijf Daamen Stickerkoning Intersport

Vijverbouw Nederland   De Vroom

 
 
 
Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...