header image
Home arrow toer arrow Toerkalender 2018
Toerkalender 2018 Print
Artikel Index
toerkalender
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober

Hier vind u de toerkalender voor 2018. De toerkalender bestaat weer uit een groot aantal toertochten en clubritten (zowel 's avonds als overdag). Dit seizoen fietsen we in vijf groepen namelijk:

Groep "38"
Groep "36"
Groep "33"
Groep "30"
Groep "Dames"

De damesgroep rijdt in principe iedere zondagochtend om 9:15 uur. De tochten zijn ongeveer 60-75 km. Bij een lage opkomst sluiten de dames aan bij groep "30". De damesgroep rijdt ieder jaar ook een paar keer mee met speciale ladies-tours. Dit jaar is dat in ieder geval de Marianne Vos Classic (12 mei).

De getallen die achter de groep staan in het schema zijn maximum snelheden en geen gemiddelde. Bij de diverse clubritten is er steeds een opsplitsing in groepen. Op woensdagavond is dit: 33-36-38, waarbij het de bedoeling dat de snelste groepen als eerste vertrekken. Op dinsdag- en vrijdagmiddag is de opsplitsing: 33-30 en op zondagmorgen is dit: 36-33-30, waarbij de 30 groep dan 15 minuten later vertrekt.

Voor alle groepen geldt er een maximum snelheid van 30 km/u in de bebouwde kom.

Speciale clubritten rijden we als één groep. 

Soms worden er ook buiten deze kalender om tochten georganiseerd. Afstemming hierover vindt plaats via WhatsApp en/of e-mail.
Vanuit de "30" groep wordt er bijv. ook op dinsdag soms een langere tocht gereden. Dit wordt - bij goede weersvooruitzichten - enkele dagen van te voren afgesproken. Er wordt dan niet om 13.15 uur, maar 's morgens vroeg gestart bij de Spar. Afgesproken is deze informatie via e-mail en de website ook door te geven aan de overige leden van Brabantia.

Voor ritten welke in de toerkalender staan, staat er in de kolom "groep" in welke groepen er gereden wordt. Staat er "een groep" dan rijden we ook als één groep. De snelheid wordt dan de snelheid waarbij eenieder mee kan.
Ook hier geldt dat we allemaal begeleider zijn en allemaal verantwoordelijk zijn voor het slagen van de rit voor iedereen.

Bovendien willen wij hier ook benadrukken dat het altijd belangrijk blijft rekening te houden met de omstandigheden en met de andere weggebruikers. Natuurlijk is er niets op tegen behoorlijk door te rijden als dat geen problemen oplevert.  Wij rijden echter ook tochten die deels door mooie natuurgebieden voeren en als het dan ook nog mooi weer is, willen anderen hier ook van kunnen genieten.
Wij maken ons als toerclub niet populair als we daar  geen rekening mee houden. Ook voor de veiligheid is het veel beter ons in die gevallen aan de situatie aan te passen!

Wij doen een dringend beroep op iedereen om met het bovenstaande  bij alle ritten rekening te houden. Let ook op of iedereen goed meekomt, i.p.v. zo hard mogelijk te rijden: “samen uit samen thuis” blijft ook binnen Brabantia het centrale uitgangspunt.

Alle clubritten starten vanaf de Spar Supermarkt in Zeelst (Kruisstraat 3, Veldhoven).

Tochten die Brabantia organiseert onder de NTFU vlag, starten bij Gasterij 't Dorpsgenot, Toterfout 13a, 5507 RD, Veldhoven/Oerle.

Door op de gewenste maand in de artikel index te klikken, krijgt u de tochten voor die maand te zien. De volledige kalender is te bekijken door op het printertje rechts boven de artikel index te klikken. Er opent dan een apart window met alle kalendergegevens. Deze kunt u dan eventueel uitprinten.Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...