header image
Home arrow Activiteiten arrow Jubileum Fietsweekend (vrijdag 8 - zondag 10 juni 2018)
Jubileum Fietsweekend (vrijdag 8 - zondag 10 juni 2018)

In het lustrumjaar maken we natuurlijk ook van het fietsweekend iets speciaals.  Dit jaar gaan we weer richting een gebied waar niet zo vaak komen: Oost-Nederland. En omdat het feest is verblijven we dit jaar niet in een jeugdherberg maar in een gezellig hotel….

De locatie: Westcord Hotel Salland, Raalte.

Hotel Salland

Hotel Salland

We verblijven in principe in 2 persoonskamers.

Programma

Er kan 3 dagen gefietst worden en we proberen voor iedereen routes te maken, of je nu genoeg hebt aan 50 km per dag of liever 550 km in 3 dagen fietst. Diegenen die wat minder willen fietsen rijden met autos (en Brabantia fietsaanhanger) naar Raalte. Voor de vrijdagmiddag en/of zondagochtend wordt er een korter lokaal rondje voorbereid. De kilometervreters gaan fietsend vanuit Veldhoven. Daarnaast geldt voor alle groepen zoals elk jaar weer het devies : “Samen uit , Samen thuis”.

Vrijdag 08 Juni

‘s Morgens vertrekken de fietsers voor een mooie route van ca. 180 km  die deels de Veluwe aandoet en via het IJsseldal uiteindelijk in Raalte aankomt. Daar zijn  we vanaf 15 uur welkom. ’s Avonds genieten we een meergangen diner en kunnen we bij goed weer buiten nog een drankje doen om de indrukken van de eerste dag te verwerken en ons voor te bereiden op de zaterdag.

Zaterdag 09 juni

Op zaterdag worden 3 mooie routes aangeboden door het Sallandse en Twentse land, dus voor elk ambitieniveau zal iets interessants ter beschikking staan. En natuurlijk leuke pauzeplekken. De langste route van ca 180 km heeft een fraaie lus over de Luttenberg en we rijden bij het Sanatorium over de eerste helling van de Sallandse Heuvelrug. Natuurlijk volgen daarna de bossen van de Lemelerberg, het coulisselandschap van het Vechtdal en de heuvels van het Dinkelland bij het pittoreske Ootmarsum, bekend van het NK wielrennen. Aan het eind rijden we over de Markelose Berg en over de Sallandse Heuvelrug terug naar Raalte.
’s Avonds zullen we op de binnenplaats genieten van de traditionele  BBQ.

Ootmarsum-Salland
Afb. Ootmarsum en blik vanaf Sallands Heuvelrug

Zondag 10 juni

De autorijders zullen ’s morgen nog een rustig lokaal rondje kunnen fietsen, de fanatiekelingen moeten na het ontbijt toch weer op weg voor thuisreis van wederom 180 km.

Inschrijving

We hebben een reservering genomen voor twee overnachtingen in hotel Westcord Salland in Raalte voor 55 personen.
Inschrijven voor het jubileum weekend kan t/m zondag 8 april 2018. Dit doe je via het inschrijfformulier op de Brabantia website:
De kosten per persoon voor het arrangement bedragen € 150,00
Daarvoor krijg je:
* 2x overnachting met ontbijt
* 1x meergangendiner en 1 x BBQ
* enkele versnaperingen onderweg
Maak bij inschrijving 75 Euro over op rekening NL23RABO0153659378 tnv TWC ATB Brabantia. De resterende 75 Euro dien je voor het fietsweekend ook over te maken.
Wij kijken uit naar een mooi fiets weekend begin Juni. We houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.
Mocht je toch nog mee willen, neem dan contact op met de organisatie.

 

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...