header image
Home arrow Columns arrow Beeldvorming
Beeldvorming

In elk huis zit een aansluiting om gegevens binnen te halen. Dat gaat via de telefoonlijn, een CAI-kabel of glasvezel en vaak zitten die binnenkomers in de meterkast. Van daaruit wordt vaak een thuisnetwerk aangelegd naar de TV, radio en PC. Tenminste… zo ging het voorheen. Tegenwoordig kun je ook alles draadloos naar je apparaten streamen. Ik had een mix van die data-transport via kabel en via de lucht dat uitstekend werkte. Tot mijn provider doodleuk liet weten te stoppen met de dienstverlening. Stof om na te denken hoe ik verder zou gaan.

Ik wil voor de nabije toekomst klaar zijn. Want iedere leverancier van data gaat straks alleen maar digitaal signaal aanbieden. Voor de kenners (ik behoor inmiddels ook beetje tot die groep) betekent dat ik overga van analoog naar digitaal. Het bekende ‘0-en-1’ signaal.  Eigenlijk komt deze boodschap van mijn dienstverlener op het juiste moment want nou kan ik met een bruikbaar argument een nieuwe TV kopen en mijn huidige kijkdoos gaan gebruiken bij de TACX. Want mijn bestaande TV en radio geven beeld en geluid via de CAI-kabel. De onvermijdelijkheid een andere TV aan te schaffen is overduidelijk. Ik heb mijn sweethart overtuigd van deze ‘noodzakelijke’ stap. Dat is ‘1-0’ voor mij!

Dus op een vrije middag naar de HIFI-winkel. Daar hebben ze een batterij TV’s van allerlei merken en afmetingen. De techniek bepaalt mede de dikte van het (grote) beeldscherm.. en de prijs.
Echter, spik-splinter-nieuwe TV’s hebben óók een CAI-aansluiting! Uiteraard naast diverse andere aansluitingen om het signaal te verwerken. Maar het beeld is gewoon een plaatje. Het ene beeld is nog mooier dan op het andere scherm. We laten ons voorlichten (oplichten ?) door een verkoper. Vanwege het digitale signaal is het ook noodzakelijk dat we er een internetradio bij nemen omdat we de nieuwe TV daarvoor niet willen gebruiken. Het geluid is echt zuiver. Net of Marco Borsato in de keuken staat te zingen..”dromen zijn bedrog” .. Het spaarsaldo wordt duidelijk minder maar ach, wat moet dat moet. Dat is ‘1-1’ voor mijn sweethart.

De radio en TV zijn inmiddels op het ‘nieuwe’ digitale signaal van de ‘nieuwe’ provider aangesloten en we zijn allebei heel tevreden met het resultaat. Met dit scherpe beeld komen de kleuren en details nog beter uit de verf. Een serie van Netflix spat van het beeld en bij een veldrit lijkt het net of de modder nog nat is. Dat is ‘1-1-1-1’ voor ons.

Column: 18-02
Columnist: 

Johan

 

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner