header image
Home arrow Columns arrow Wildplassen
Wildplassen

Een ‘moment-probleem’ dat alle aandacht van de media heeft opgeëist. Nederland was een beetje uit het lood geslagen want oei, oei dat fenomeen was tegen het zere been van onze maatschappij. Het moet weliswaar een pot NAT worden maar er bestaat natuurlijk een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Daarom is het lastig om dit GENDERneutraal te benaderen. Hoe gaat TWC-ATB BRABANTIA hiermee om?

Bij de C-groep / 30 km-groep gaat het in ieder geval zo: Als er ‘LEK’ wordt geroepen, stoppen we als groep en dan worden er maatregelen genomen om weer zo snel mogelijk op gang te komen. Tijdens deze overmachtsituatie wordt er ook vaak van de situatie gebruik gemaakt om de blaas te ledigen. Dan verdwijnen er personen in de bosjes (volgens mij wordt er zachtjes door de natuur geroepen:  “.. kom maar lekker hier staan..”) om later weer voldaan tevoorschijn te komen. De ene plast iets wilder dan de ander en soms is een klein vreugdekreetje hoorbaar als de klus is geklaard. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de windrichting. Wildplassen vereist enige behendigheid.

Maar ja, er rijdt wel zeikpolitie rond en het boetebedrag voor dit misdrijf is 140 euri. En hebben ze geen tastbaar bewijs voor het wildplassen dan kunnen ze altijd nog bekeuren voor schennispleging! Of op grond van milieuvervuiling. Het dumpen van afvalstoffen in de natuur. In de Vuelta is zelfs een wielrenner (Tom D.) betrapt op wildpoepen! De natuur wordt door ons echter gerespecteerd en we doen HET dan ook voorzichtig in bossen en struiken.

Zomaar een paar ideeën die bij mij werden geboren om het wildplassen controleer te maken:
- gewoon in de fietsbroek plassen (geeft eventjes een warm gevoel);
- een plaskruis in de bibshort doen of wellicht een plasluier op maat laten maken;
- een cursus volgen: wildplassen voor gevorderden;
- gezien op youtube: een ‘P-tree’ in de bossen (= een urinoir vastgemaakt aan een boom);
- net als een poepzakje bij de hond, nemen we een plaszakje mee in de achterzak van ons clubshirt;
- Brabantia zou kunnen gaan voor een aantrekkelijk tarief: "drie stralen, één betalen" ;
- of gewoon een ontheffing vragen om ‘gratis’ te mogen wildplassen.

Maar wat blijkt, mijn geestkronkels zijn helemaal niet nodig. Want buiten de bebouwde kom is wildplassen helemaal niet strafbaar! Hoeven mijn ogen niet te speuren naar politie en kan ik rustig naar het bakkie troost op het pauzepunt fietsen. Fijn gevoel dat het legaal is!

Column: 17-12
Columnist: 

Johan

 

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner