header image
Home arrow Columns arrow High Tea
High Tea

Onlangs heeft mijn sweethart weer een jaarring toegevoegd aan haar levensboom. En dat werd feestelijk gevierd. Ze is ook verwend met diverse leuke (doe-)dingen, zoals bijvoorbeeld een bon om een High Tea te doen. Misschien is een High Tea ..DOEN.. niet het juiste woord. De tekst van de bon luidt: ..“Een High Tea moet je beleven. Want door een dergelijke theeceremonie krijg je een rustig gevoel en ervaar je een totaal ontspannen middag”… Nou, dat wordt dan een middag theeleuten.

Zo gezegd, zo gedaan. Er staan genoeg smaakpapillen-uitbaters op de tegoedbon om een keuze te maken. Na een zoektocht op internet is er een genietplek gevonden waar we ons denken te laten verwennen. Op hun internetsite zien de foto’s er gelikt uit en de bijbehorende tekst spreekt ons wel aan: “..een niet onbelangrijk ingrediënt van een High Tea is gezelligheid..”

Op een mooie zomerdag fietsen we naar die Thee locatie. Bij aankomst heb ik niet meteen zoiets van: “Woaaa, dat ziet er goed uit!”  Maar ach, het gaat om het hele plaatje, met alles drop-en-dran. Sweethart moet nodig en vraagt grappig bedoeld aan de keukenhulp: “Is er een wc in deze hemel? ”. Ik schat dat deze keukenprins zwaar wordt onderbetaald afgaande op het beantwoorden van deze vraag.

Schijnbaar is de broodrooster dood want een plank met ‘hartige’ hapjes komt uit de koude keuken. ("Gin cent te véé, ééh"). Ik moet grimlachen want de aankleding is een beetje oubollig. Echt, brood op de plank. Als we voorzichtig aangeven dat dit niet helemaal is wat we verwachten, krijgen we het antwoord: “Weet u niet wat een High Tea is? ..er komt nog meer hoor!”
Mijn zieltje krijgt een knauw bij het aanschouwen van de tweede plank met ‘zoete’ hapjes. Ik geloof dat alle culinaire kunsten van de kokkin op die plank liggen. Geen kleine lekkere hapjes maar grote stukken (ijs-)taart, gebak en andere grote porties zoete inval. En veel. Zo veel dat de helft blijft liggen. We kijken elkaar aan met een zurige lach na dit eetavontuur.

Gelukkig is het wel goed fietsweer. Met gemengde gevoelens gaan we weer peddelend huiswaarts.
Tot overmaat van ramp krijg ik onderweg nog het resultaat op mijn arm van een overvliegende merel met darmproblemen. Bah.

Wanneer heb jij voor het laatst een High Tea gedaan.. ehh.. beleefd?

Column: 17-10
Columnist: 

Johan

 

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner