header image
Home arrow Columns arrow Buenos dias
Buenos dias

Iedereen heeft er wel mee te maken. Voor jong en oud geeft vakantietijd toch een andere dimensie aan de tijdsbesteding. Voor de een is het relaxen en voor de ander is het actief bezig zijn met cultuur-snuiven. En weer voor anderen is het een mix van die twee werelden. En daar heb ik op onze vakantie voor gekozen: één dag actief en één dag rust. Ik heb geen vliegangst en dus geen reden om me te weerhouden om een paar keer per jaar te vluchten vanaf Eindhoven Airport. Maar wie er ooit verzonnen heeft om de vertrekhal terminal te noemen? Dit woord roept bij mij hele andere associaties op dan het vrolijke en zorgeloze begin van een reis.

Enfin, mijn sweethart en ik hebben een hotel geboekt diep in het zuiden van Spanje, vlakbij de zee. Als we daar op het vliegveld aankomen schijnt de zon volop aan een wolkenloze hemel en er heersen tropische temperaturen. Een ijsje smelt al voordat ik er aan begonnen ben. Het luie zweet loopt in mijn ooghoeken en mijn hoofdhuid voelt klammig aan.
Maar ach, het is vakantie en het belooft morgen weer een warme dag te worden. Dat betekent smeren met factor 50 om verantwoord te verkleuren. We zijn net Suske & Wiske als we de volgende dag door het hete zandstrand huppelen naar “onze” rieten parasol en plastic ligbed. Door de warme bries worden we een beetje gezandstraald.

Nabij ons hotel verhuren ze allerlei fietsen. Ook E-bikes. Jawel, ik heb met een elektrische fiets een koffierit van 35 km met mijn sweethart gereden. Maar dat is geen fietsen! Zo heeft God het niet bedacht. Mijn billen hingen over het zachte zadel en met minieme inspanning ging ik zonder zwaar te trappen snel te hard. Op eigen kracht bewegen en daarbij rol- en luchtweerstand overwinnen is er niet meer bij. Ik noem het ‘mechanische opgewektheid’.

Na een week van aktie en rust is mijn accu weer opgeladen. Met zonovergoten herinneringen ga ik weer terug naar Veldhoven. Thuis spring ik een dag later op de TACX en tover op het scherm een ritje door de Spaanse natuur. Mooie beelden maar ook dit voelt niet als echt fietsen. Op de volgende vakantie wordt het dus weer een ‘ouderwetse’  tweewieler. Buenos dias!

Column: 17-09
Columnist: 

Johan

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner