header image
Home arrow Columns arrow Positief
Positief

Een stuk familie is werkzaam in de psychologie en daar komt het ‘omdenk-principe’ voor. Dat betekent dat je een negatieve ervaring ook op een opbouwende manier kunt benaderen. Dat je het leven kunt bezien als een avontuur opgemaakt uit allerlei momenten. Natuurlijk heb ik ook negatieve ervaringen gekend. Het leven gaat immers niet altijd over rozen. Echter, mijn vergeetsnelheid groeit mee met mijn oplopende cholesterolwaarden. Ik heb in mijn lange termijn geheugen gegraven naar mijn oudste negatieve ervaring. Die heb ik gevonden. Toen ik heel jong was, had ik me een keer verslikt in een plakkerige rijstklont die in een paphap zat. Sindsdien wil ik never-nooit meer rijstepap eten.

Gelukkig domineren vooral de positieve ervaringen in mijn leven. De hoogtepunten zijn de geboorten van onze kinderen. Hiervoor heb ik niet diep hoeven spitten in mijn denktank. Bij die gebeurtenissen had ik het gevoel alsof de koorts door mijn bloed reed. Het waren ‘zweet-tril-beef’ momenten maar verschaften mij wel nieuwe horizonnen. Ik heb bijvoorbeeld als vader onvermoeibaar en vol geduld (ahum) mijn kroost leren fietsen..rijles gegeven.

Ouders worden geconfronteerd met opgroeiperikels maar meestal komt alles goed. Inmiddels fietsen mijn zonen sneller en verder dan papa. Ze maken wereldreizen en hebben nu al meer gezien van de aardkloot dan papa (en mama). Ik voel me soms wel 18 jaar jong, maar dat jong zijn blijkt toch niet voor eeuwig te duren. In mijn late midlifecrisis heb ik ook naar motorfietsen gekeken maar ach, dat betekent gewoon herrie in de tent en de weg naar de financiële afgrond. Hoewel ik mezelf in eerste instantie wat te oud vond voor dat gestoei met een racefiets heb ik daar toch voor gekozen.

Gelukkig maar ! Het heeft ook andere voordelen dan enkel het financieel aspect. De appel- of peervormige aangroeiing verdwijnt. Het libido schijnt omhoog te gaan en ander lichamelijk ongemak verdwijnt. Ook in mijn lichaamsvorm was er ruimte voor verbetering.

Wanneer ik mijn rijkostuum weer aantrek, ben ik klaar om over de fietspaden van de Kempen te surfen. Ik vind het fietsen de smeerolie van mijn huidige leven. Van mijn sweethart krijg ik regelmatig de sportiviteitsprijs en daar hoef ik het ’omdenk-principe’ niet voor te gebruiken!

Column: 17-08
Columnist: 

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner