header image
Home arrow Clubverslagen arrow Nieuwsbrief juli 2017
Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief TWC-ATB Brabantia

Juli 2017   Jaargang 3, nr. 3

 

 

Beste Brabantianen

 

Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van juli 2017.

In deze nieuwsbrief extra veel leesvoer voor de zomermaanden! Dus als je deze zomer even niet zelf op de fiets zit, laat je dan inspireren door de diverse verhalen in deze nieuwsbrief. Daarnaast natuurlijk een column van onze Johan en wat informatie over de whatsappgroep.

We wensen jullie allemaal een fijne zomervakantie!Groeten, de redactie

 

 

Neem ook eens kijkje bij onze sponsoren. Klik op de banner en je zit meteen op hun website.

 

 

 

Column

Haar

“Ben je naar de kapper geweest?” Ik kijk de vragensteller verbaasd aan en antwoord: “Uh..ja. Want ik mag dan wel familie van een zoogdier zijn, maar ik ben niet in de rui hoor!” Mijn sweethart vindt die terminale haarlengte echter te kort. Over the top.
Maar, zeg ik: ”Dat is reuze handig. Het zit altijd goed bij het sporten en na het douchen”. In het zwembad bijvoorbeeld, hoef ik mijn natte haar niet meer naar achteren te zwiepen. Ze zegt: “ Nee, het ziet er niet uit”. Ik heb in ieder geval afscheid genomen van mijn ‘fluffy’ witte manen. Alhoewel mijn groeihormonen in de rustfase zitten, groeit mijn hoofdhaar vanzelf wel weer boven die tondeusegrens. Lees verder…

 

 

whatsapp

Brabantia WhatsApp groep

Al een jaar of 2 geleden is er een Brabantia whatsapp groep gemaakt, echter deze is nooit onder alle leden bekend gemaakt. Inmiddels zitten er zo’n 60 leden in deze groep en onder aan dit artikel vind je een link om jezelf ook aan deze groep toe te voegen.
Zo’n whatsappgroep is heel leuk en handig om elkaar op de hoogte te houden van Brabantia evenementen, om afspraken te maken voor deelname aan toertochten, of het delen van nieuwtjes van je clubgenoten. Lees verder…

 

 

vrijwilliger

Huisregels Brabantia NTFU tochten

Zoals jullie weten organiseert Brabantia ieder jaar een aantal NTFU tochten (de Omloop der Kempen en de mountainbiketochten). Om deze te organiseren zijn veel vrijwilligers nodig. Sommige andere verenigingen verbieden hun eigen leden om zelf mee te rijden om te zorgen dat ze meehelpen bij de organisatie. Gezien ons grote ledenaantal is dat Brabantia niet nodig maar het bestuur heeft wel besloten om de volgende regels te hanteren. Lees verder…

 

 

heatmap

Ik daag je uit

Inderdaad, ik daag je uit. Niet op snelheid, want al rij ik aardig mee voorin, de snelste ben ik niet. Ook niet op hoeveelheid kilometers, want ook op dat punt zijn er diverse Brabantianen die me voorblijven. Op langste rit dan, of meeste hoogtemeters? Ook niet.
Nee, ik daag je uit om eens een andere weg in te slaan en de omgeving van Veldhoven verder te ontdekken. Ben jij zo iemand die het liefst altijd hetzelfde rondje fietst? Rij je het liefst achter de rest aan omdat je zelf de weg in de regio niet zo goed kent? Trek dan tijdens een solo ritje je avontuurlijke schoenen eens aan en sla eens wat wegen in die je nog niet eerder gereden hebt. Lees verder…

 

 

brabantia

Fietsweekend Kleve, Cols beklimmen in de Alpen en 300km fietsen in Zweden

Elk jaar is het fietsweekend weer een evenement waar naar uitgekeken kan worden. Dit jaar gingen we naar Kleve en in de verslagen van de Rick en Nanko lees je hoe dit weekend is verlopen.
Ook is er een kleine groep Brabantianen een week naar zuid Frankrijk geweest om daar een aantal Alpen cols te bedwingen. Hoe dit is gegaan lees je in het verslag van Wil te Boekhorst.
Verder heeft Norbert Piket deelgenomen aan de Vätternrundan. Dit is een groot fietsevenement in Zweden waarbij er 300km gefietst wordt rondom het meer Vättern. Lees het verslag van Norbert hoe dit avontuur is verlopen.

 

 

En Verder…

Ook dit jaar zal Patrick Vliegen weer een wintertraining organiseren in het park bij Meerhoven. Deze training start op 7 oktober en is iedere zaterdagochtend van 10 tot 12 uur. Meer informatie lees je op de wintertraining website

 

Sponsoren

 

Bouwbedrijf Daamen Stickerkoning Rabobank

Vijverbouw Nederland   De Vroom

 
 
 
Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...