header image
Home arrow Columns arrow Haar
Haar

“Ben je naar de kapper geweest?” Ik kijk de vragensteller verbaasd aan en antwoord: “Uh..ja. Want ik mag dan wel familie van een zoogdier zijn, maar ik ben niet in de rui hoor!” 
Mijn sweethart vindt die terminale haarlengte echter te kort. Over the top.
Maar, zeg ik: ”Dat is reuze handig. Het zit altijd goed bij het sporten en na het douchen”. In het zwembad bijvoorbeeld, hoef ik mijn natte haar niet meer naar achteren te zwiepen. Ze zegt: “ Nee, het ziet er niet uit”. Ik heb in ieder geval afscheid genomen van mijn ‘fluffy’ witte manen. Alhoewel mijn groeihormonen in de rustfase zitten, groeit mijn hoofdhaar vanzelf wel weer boven die tondeusegrens.

Ik heb toevallig op de Ipad gelezen dat van alle haren op ons hoofd zich zo’n 85% in de groeifase bevindt, 1% in de overgangsfase en 14% in de uitvalfase. Zo schijnt je beenhaar (gelukkig maar) tot maximaal 2 cm lang te groeien. En alle andere haren stoppen ook met groeien op een bepaalde lengte. Ik hoef er echter geen tekening bij te maken wanneer we die 14% bij het doucheputje zien. Iedereen heeft dus wel iets met haren.

Nu de Tour de France weer van start is gegaan zie je enkel van die aalgladde benen bij de wielrenners. Benen scheren hoort nu eenmaal bij het profpeloton. Is het uit esthetisch of strategisch oogpunt? Diverse meningen over aerodynamica, hygiëne of massage worden geventileerd maar vaak geldt dit niet voor een toerfietser zoals ik. Na een toertocht bijvoorbeeld, word ik helaas niet gemasseerd. Afvalstoffen worden door mij op een andere manier afgevoerd! Nee, ik kan me beter focussen op de voordelen die direct impact hebben op het resultaat: minder gewicht en minder eten!

Maar stel dat ik toch de haren van mijn stelten wil plukken (mijn zoon zegt: “soigneren kun je leren”) dan moet ik eerst mijn sweethart hiervoor enthousiast zien te krijgen en da ga nie lukke nie! En eerlijk is eerlijk; ik loop niet de hele tijd rond in mijn wielerkleren. “Met een korte broek zien die kale benen er ineens veel minder stoer uit”, zegt ze. Heb je haar weer!

Column: 17-07
Columnist: 

 Johan

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner