header image
Home arrow Columns arrow Vermaak
Vermaak

Dus jij maakt je een beetje druk. Omdat de formatie is vastgelopen? Omdat er veel afval rondzwerft in de oceanen? Omdat je jezelf verontschuldigt voor je eigen smaak? Regelmatig komt er wel wat kommer-en-kwel om de hoek kijken. Dan ben je toe aan iets waar je instant vrolijk van wordt.
Gezond voedsel voor de geest met een balsemende werking voor de ziel: een Staatslot !

Ik weet dat de kans erg klein is om te winnen. Mijn moeder heeft dat op haar manier uitgelegd toen ik 40 kilo jonger was. “Jongen”, zei ze: “Stel je voor dat er in een wei een lege melkfles staat. Er vliegt een vogel over de weide die op dat moment een poepje laat vallen. Dit poepje belandt in de lege fles die op de wei staat. Zo groot / klein is de kans”. Toen dacht ik: maar er is een kans!

Afgelopen maand kon iedereen zijn/haar geluk beproeven want er was een speciale trekking van de Staatsloterij. Deze gelukfabriek van Nederland wilde in één keer af van een langlopende claimprocedure door een speciale trekking te organiseren. Je kon daar GRATIS aan meedoen. En als rechtschapen Nederlander heb ik me daar voor aangemeld en kreeg zowaar twee loten. Dat was ongeveer een maand voor de trekking. Vanaf die tijd hebben eurotekens mijn ogen vertroebeld.

Ik had bijvoorbeeld wilde visioenen van verre vakanties op witte stranden met van die huipwiegende jonge wulpse meisjes in rieten rokjes die me een verkoelend drankje aanboden terwijl ik in mijn relaxstoel lag. Of dat er zomaar een dure fiets met allerlei nieuwigheden stond in het tuinhuis van mijn kapitale villa. Och,… ik fietste als een jonge God rond in een film over de GIRO…

Ik mijmerde wat ik allemaal zou kunnen gaan doen met het gewonnen fortuin. En het mooie is dat het niets kost en alle dromen worden ingekleurd. De raarste dingen zijn mogelijk.De loterij is nu een week voorbij en ik heb nog steeds niet naar de uitslag van de trekking gekeken. Sterker nog; ik denk dat ik nog even wacht om mijn lootjes te checken. Op deze manier kan ik nog langer genieten van de mogelijkheid om miljonair te zijn.

P.S.
Mocht je mij binnenkort op een nieuwe fiets zien rijden, dan heeft er waarschijnlijk toch een vogel in een melkfles gepoept.

Column: 17-06
Columnist: 

 Johan

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner