header image
Home arrow Columns arrow Digitaal
Digitaal

Als je om je heen kijkt, kom je al snel tot de conclusie dat we omringd zijn door allerlei apparaten die gericht zijn op communicatie. We leven in een digitaal tijdperk. Ik hoor wel eens verhalen waarbij mensen totaal ontredderd zijn wanneer hun PC het heeft begeven. ‘Dat gebeurt mij niet’, dacht ik elke keer als ik zoiets hoorde. Tot ook mij onlangs dat lot werd toebedeeld. Oeps!

 Het internetgebeuren is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse handelen. Het is niet zo dat er helemaal geen ‘menselijk’ contact meer is tussen individuen, maar we kunnen ook niet om het feit dat de digitale manier van communiceren blijft groeien.

Kijk maar eens naar ons huisje-, boompje-, beestje-omgeving. Het is er beduidend ‘eenvoudiger’ op geworden en je groeit gewoon mee. Digitaal boodschappen doen is de normaalste zaak van de wereld. Het nieuwslandschap bekijk je op social media en contactloos betalen is hartstikke handig. Misschien is het beter om te zeggen: ‘ik ben ermee vergroeid en kan eigenlijk niet meer zonder de mogelijkheden’. Of althans het is/wordt steeds moeilijker om niet met de stroom mee te gaan. Ik dacht daar niet zo’n last van te hebben tot mijn PC ‘niet thuis gaf’. Op dat moment vervloekte ik het digitale tijdsgewricht. Ik besef nu hoeveel impact het heeft op alle onderdelen van mijn leven. Foto’s weg; mail weg; programma’s weg. Om gek van te worden.

Met back-uppen en in de ‘cloud’ zetten ga ik nu een digitaal fundament leggen. Daarbij probeer ik niet te verzuipen in die dolle draaikolk van technologische vernieuwing.

En wat heeft dat met fietsen te maken? Als ik de ontwikkelingen bekijk is ook daar de invloed groot. STRAVA is het ontmoetingscentrum zonder openingstijden voor de fietsers. Draadloos schakelen is de opvolger van Di2. Programma’s om op de fietstrainer virtueel te fietsen zijn volop in beweging. 
E-bikes doorbreken hun imago van oubolligheid. Snelheid, gemak en efficiency zijn de trefwoorden. Ging ik op de racefiets maar zo snel als de digitale wereld die almaar voortraast. Daar raak ik eerder van buiten adem dan met het ordinaire fietsen.

Waar gaat dat naar toe..?
Ik denk dat het vandaag een rondje Den Bosch wordt.
In ieder geval weg van de digitale snelweg.

 

Column: 17-02
Columnist: 

 Johan

Mededelingen

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner