header image
Home arrow Clubverslagen arrow Nieuwsbrief november 2016
Nieuwsbrief november 2016

Nieuwsbrief TWC-ATB Brabantia

November 2016   Jaargang 2, nr. 5

 

 

Beste Leden

 

Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van november 2016.

Het begint al een beetje winters te worden dus de meesten van ons zullen het fietsen op een lager pitje hebben gezet. Voor sommigen is dat een periode van rust, anderen pakken de mountainbike of fietsen binnen op de spinning bike. En ook in de winter staan er pittige fiets uitdagingen op de kalender zoals te lezen is in het verslag van Norbert over het fenomeen strandracen.

Op zondag 4 december hebben we weer onze eigen mountainbike tocht. Niet alleen leuk om te rijden, maar ook een leuke activiteit als vrijwilliger om samen met je clubgenoten andere fietsers een mooie tocht te bezorgen. Wil je dat ook eens achter de schermen meemaken, meld je dan aan.

Verder wens ik jullie veel leesplezier met de hersenspinsels van onze vast columnis, een terugblik op afgelopen fietszomer, een stukje over het onderhoud van de vaste mountainbike route en willen we jullie op de hoogte brengen hoe het met onze voorzitter gaat.

Veel leesplezier, de redactie

 

Neem ook eens kijkje bij onze sponsoren. Klik op de banner en je zit meteen op hun website.

 

 

 

Column

Parenclub

Mijn sweethart zegt dat ze mijn fietsactiviteiten leuk vindt maar dat ik de fietskleren zelf mag wassen. De opgedroogde kleren plaats ik dan weer in de kast. Dat is geen probleem. Vandaag leg ik mijn fietskleren klaar voor morgen want er staat een ‘lange’ rit met Brabantia op de agenda. Naast het clubshirt zoek ik er een bijpassende outfit bij. Als ik de sokkenlade opentrek, ervaar ik dat tegenwoordig als bijzonder. Lees verder…

 

 

Strandrace

Strandrace

De afgelopen 2 jaar heb ik me door mijn broer Jeroen laten overhalen om begin januari aan de strandrace Egmond-Pier-Egmond deel te nemen. In zijn club WTC-Houten zitten namelijk wat wedstrijd- en toerrijders die deze tak van de wielersport leuk vinden en enige keren per winter het strand opzoeken. Vorig jaar hebben we echter besloten het strandseizoen te openen met ‘s werelds langste strandrace, Hoek van Holland - Den Helder. Deze strandtocht van 135 km met ruim duizend deelnemers is de eerste race van de KNWU strandracecompetitie en werd alweer voor de 24ste keer (!) georganiseerd. Lees verder… (pdf)

 

 

snelheid

Wat ik nog even kwijt wil

Het seizoen op de weg zit er weer bijna op. Als ik dit schrijf, hebben we alleen de sluitingsrit nog voor de boeg. Hopelijk blijft het weer zoals de afgelopen maand en kunnen we er met veel mensen op uit. Toch moet me van het hart waar we het al vaker over gehad hebben en aangezien we dit jaar geen najaarsvergadering hebben, doe ik dat op deze wijze. Lees verder…

 

 

Onderhoud MTB route

Tijdens een recente ledenvergadering liet Albert van de Ven weten dat een deel van de vaste MTB route niet goed meer te berijden was. In dezelfde vergadering hebben zich een aantal leden gemeld die graag mee wilden helpen de route te verleggen. Ik zou de actie nemen om een datum te plannen.
Aan degene die mee wilde werken heb ik eind maart een mail gestuurd dat een datum prikken in het voorjaar niet ging lukken en dat ik er in oktober 2016 op terug zou komen. Dat is het er helaas bij ingeschoten.
Op dit moment onderhouden wij (Jo, Arie, Eric, Peter en ikzelf) 2 maar per jaar de MTB route door met name bordjes bij te plaatsen, heel veel te snoeien en grote zaken door te geven aan de gemeente. Als gevolg daarvan is het slechte stuk in Knegsel, daar waar het altijd nat was, uiteindelijk opgeknapt.
Mochten er zich mensen geroepen voelen een deel van de route te verleggen, dit moet in overleg met Visit Brabant, laat het me dan weten ( ). Dan zorg ik voor het overleg met Visit Brabant.
Henri Cox

 

 

Winterkleding

Tijdelijke afwezigheid van onze voorzitter

Zoals velen al gemerkt of gehoord hebben is onze voorzitter Harry Colsters tijdelijk niet actief in zijn voorzittersrol. Harry heeft het vorig najaar een niertransplantatie gehad en heeft daarna last gekregen van een ontsteking van de schedelbasis waardoor een aantal vitale functies zijn aangetast waaronder zijn stem en zijn gehoor.
Hij is nog steeds veel tijd kwijt met de behandeling. Gelukkig verbetert zijn gezondheid gestaag. Dat betekent dat de ontsteking in zijn hoofd aan het verdwijnen is en dat inmiddels zijn nierfunctie weer op hetzelfde niveau is van voor de ontsteking. Ook begint zijn gehoor, na twee en een halve maand volledig doof te zijn geweest, weer langzaam terug te komen.
Harry is positief over zijn herstel en verwacht komend voorjaar weer actief te zijn bij Brabantia.
Tot die tijd neemt Harrie Warmoeskerken als vice voorzitter de voorzitters taken waar.
We wensen Harry natuurlijk een spoedig herstel!

 

 

En Verder…

ATB wintertocht:  Vele vaste vrijwilligers zullen al benaderd zijn door Rob Keijser, Henri Cox, Henny de Vroom, Cor Janssen of Jan Lammers om bij onze mountainbike tocht op 4 december de route mee uit te pijlen, de inschrijfpost te bemannen, koek en soep uit te delen bij de pauze of om pijlen op te halen. Ben je nog niet benaderd en heb je op zaterdag 3 december of zondag 4 december wel tijd om gezellig met je clubgenoten wat taken op te pakken, neem dan contact op met , , of .

 

Kalender app:  Onze clubgenoot Luc Vinkenvleugel heeft een handige ‘app’ gemaakt die werkt op PC, tablet of smartphone, waarmee je een overzicht krijgt van de Brabantia tochten van de komende 2 weken, maar ook van mountainbike en racefiets tochten in de regio. Open op je PC, tablet of smartphone de site http://vinksite.com/BBkal.htm. Je kunt met het ‘tandwiel’ de instelling naar wens aanpassen. Op je smartphone kun je deze link ook ‘toevoegen aan je startscherm’ om vervolgens altijd snel de ‘app’ bij de hand te hebben. Erg handig!

 

Sponsoren

 

Bouwbedrijf Daamen Stickerkoning Rabobank

Vijverbouw Nederland   De Vroom

 
 
 
Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...