header image
Home arrow Columns arrow Parenclub
Parenclub

Mijn sweethart zegt dat ze mijn fietsactiviteiten leuk vindt maar dat ik de fietskleren zelf mag wassen. De opgedroogde kleren plaats ik dan weer in de kast. Dat is geen probleem.
Vandaag leg ik mijn fietskleren klaar voor morgen want er staat een ‘lange’ rit met Brabantia op de agenda. Naast het clubshirt zoek ik er een bijpassende outfit bij.
Als ik de sokkenlade opentrek, ervaar ik dat tegenwoordig als bijzonder.

Laatst had mijn sweethart de gedroogde fietskledij reeds netjes weggewerkt. Ik was blij verrast totdat ik mijn ‘sokkenkudde’ in de ladekast aanschouwde.
Ten eerste: er lag een verdwaalde eenzame sok in en zijn gelijkwaardige partner was nergens te bekennen. Ten tweede: haar sokkenliefde is niet zo groot want ik trof een stel voetwarmers aan met dezelfde ingeweven letter. Terwijl een paar sokken toch een ‘L’ en ‘R’ exemplaar heeft.
Haar actie is natuurlijk goed bedoeld maar de uitvoering is iets minder. Ik heb haar liefkozend en tactisch benaderd om voorzichtig te zeggen dat ik het liever iets anders zie ..slijm..slijm.
Ze voelt me aan en gaat er meer aandacht aan schenken. Ze gaat beter paren.

Het rare is dat zo’n sok een waarschuwende boodschap uitstraalt. Zo van: 'Waag het niet een R-kous aan een L-voet te doen, of anders...'. Alsof het ongeluk brengt als je ontrouw handelt met het sokgebeuren. Ik ben daardoor eerder geneigd een beetje stout te zijn. Een keer heb ik het gewaagd om aan iedere voet een ‘L’ aan te trekken. Gewoon om te ervaren wat er gebeurt als ik ‘vreemd’ ga. Word ik daar blij van? Voltrekken zich onheilspellende dingen? Gaan mijn voeten ‘branden’ in de schoenen? De verwachtingen waren hoog gespannen.. maar er gebeurde helemaal niets.
Er wordt wel gezegd dat de kleur of het motief van de sokken het denken van anderen over jouw persoontje beïnvloed. Wetenschappers hebben daar serieus over nagedacht! Daarom heb ik even (heel even maar) met het idee rondgelopen om een keer aan iedere voet een verschillende kleur sok aan te trekken. Lekker subversief tegen het hokjes-denken.

Af-en-toe bergt mijn sweethart de gewassen fietskleren op als ze weer een opruimaanval heeft.
Dan geeft het me een goed gevoel als ik complete sokken-echtparen aantref in mijn ladekast.
Dit hoort immers bij het voorspel van mijn fietsbeleving.

Column: 16-11
Columnist:

 Johan

Mededelingen

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner