header image
Home arrow toer arrow Algemeen toer
Algemeen toer

Bij ATB-TWC Brabantia worden de ritten die verreden worden samengesteld door de toercomissie. De samenstelling van de toercommissie bestaat momenteel uit 4 personen, namelijk:

Arie van den Dijssel
Jan Lammers
Cor Janssen
Rob Keijser

Een belangrijke wijziging in 2017 is dat we intussen een aparte en sterk groeiende damesgroep hebben. Hier is bij de opzet van de kalender rekening mee gehouden. Verder blijken de Lentegroentocht (Woensel) en de Turfrit (Aalst-Waalre) niet meer op de NTFU kalender voor te komen. In ons eigen programma zijn de nieuw de tochten naar Meeuwen-Gruitrode en die naar Baarlo (Tiny Gielen).
Het Brabantiaweekend wordt dit jaar georganiseerd door Henny de Vroom en is in het weekend van 9-11 juni. De bestemming dit jaar is nog niet helemaal definitief, waarschijnlijk Kleve. Verder nieuws hierover volgt op de Brabantia site.

Dit jaar willen we gaan fietsen in vijf groepen. Door deze verdeling kunnen we het onderlinge niveau beter afstemmen, zodat eenieder fijn kan fietsen en de groepen niet te groot worden. De groepen hebben een cijfer dat staat voor de maximum snelheid waarmee de groep kan en mag rijden. De vijf groepen zijn groep 30, groep 33, groep 36, groep 38 en de damesgroep.

Bij de diverse clubritten is er steeds een opsplitsing in twee of drie groepen zoals staat aangegeven in de toerkalender. Op woensdagavond zijn dit de groepen 33-36-38, waarbij het de bedoeling is dat de snelste groepen als eerste vertrekken. Op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag is de opsplitsing: 33-30 en op zondagmorgen is dit: 36-33-30-D, waarbij de groep 30 en damesgroep dan 15 minuten later verttrekt.

Speciale clubritten rijden we als één groep.

Voor de ritten welke in de toerkalender staan, staat er in de kolom "groep" in welke groepen er gereden word. Staat er "een groep" dan rijden we ook als één groep. De snelheid wordt dan de snelheid waarbij een ieder mee kan. Ook hier geldt dat we allemaal begeleider zijn en allemaal verantwoordelijk zijn voor het slagen van de rit voor iedereen.

Wij doen een dringend beroep op iedereen om als uitgangspunt bij alle ritten het  "samen uit samen thuis" te hanteren. Let goed op of iedereen goed meekomt, i.p.v. zo hard mogelijk te rijden.

Voor alle groepen geld er een maximum snelheid van 30 km/h in de bebouwde kom.

Vertrekpunten

Alle clubritten starten vanaf de Spar Supermarkt  in Zeelst (Kruisstraat 3, Veldhoven). Ook de openingsrit en de sluitingsrit vertrekken bij de Spar. Tochten die Brabantia organiseert onder de NTFU vlag, starten bij Gasterij 't Dorpsgenot (Toterfout 13a, Veldhoven/Oerle). Dit geldt ook voor het voorrijden van deze tochten. De enige uitzondering is de Omloop der Kempen, welke start op de Dorpstraat in Veldhoven Dorp.

Gedragscode Racefiets

  • Houd je aan de verkeersregels
  • Houd zichtbaar rekening met anderen in het verkeer
  • Gebruik een fietsbel
  • Geef tijdig aan welke richting je gaat volgen
  • Blijf beleefd tegen andere weggebruikers
  • Rijd altijd op het aangegeven fietspad
  • Passeer een fietser of wandelaar op gepaste snelheid
  • Volg aanwijzingen op van politie en/of verkeersregelaars
  • Gooi afval in een afvalbak

 

Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...