header image
Home arrow Clubverslagen arrow Nieuwsbrief mei 2016
Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief TWC-ATB Brabantia

Mei 2016   Jaargang 2, nr. 2

 

 

Van de redactie…

 

Beste leden,

 

Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van mei 2016.

Deze bevat het verslag van de voorjaarsvergadering en natuurlijk weer een column van Johan. Een oproep aan alle leden van de voorzitter is zeker het lezen waard. Ook komen er weer mooie fiestweekenden aan met de Omloop der Kempen en het Brabantia fietsweekend in Leuven. En verder een stukje over veiligheid en gedrag tijdens onze fietstochten.

Vriendelijke groet,
De redactie

 

Neem ook eens kijkje bij onze sponsoren. Klik op de banner en je zit meteen op hun website.

 

 

 

Column

Klassiekers

Op school was er een boekenlijst die ik moest afwerken. “Pareltjes onder de literatuur”.. werd gezegd. Ik zocht op die ‘to do list’ de leeswerken met de kortste lengte en/of die met grote letters. “Ken je klassiekers, daar heb je later veel voordeel van”.. werd gezegd. Voor mij was dat echter een te lange lijst. Ik ging geestelijk spijbelen. Toegegeven, het is af-en-toe handig als ik op feestjes wat flardjes tekst tevoorschijn kan toveren. Lees verder…

 

 

ALV

Voorjaarsvergadering

Op maandag 29 februari 2016 werd bij "Gasterij 't Dorpsgenot" de voorjaarsvergadering gehouden. De vergadering werd door ruim 50 leden bezocht en in het verslag van de voorjaarsvergadering 2016 lees je alle onderwerpen die besproken zijn.

 

 

vrijwilliger

Voor wat hoort wat

TWC–ATB Brabantia organiseert elk jaar een drietal evenementen. In december en in februari wordt er een ATB tocht georganiseerd en in mei organiseren we de toertocht “Omloop der Kempen”. Deze tochten zorgen op de eerste plaats voor bekendheid van onze vereniging in de regio en daarbij zorgen deze tochten ook nog eens voor de nodige inkomsten om leuke dingen voor de leden van Brabantia te bekostigen.
Voor het organiseren van deze evenementen hebben we uiteraard een aantal vrijwilligers nodig die allerlei taken verrichten. Op dit moment zijn het al jaren dezelfde leden die deze taken uitvoeren. Om de belasting van deze verenigingstaken over meerdere leden te kunnen verdelen zijn wij als bestuur op zoek naar nieuwe vrijwilligers binnen het ledenbestand van Brabantia. Lees verder…

 

 

fietsweekend

Fietsweekend 2016

De voorbereidingen voor het fietsweekend 2016 zijn in volle gang. De locatie is jeugherberg "de Blauwput" in Leuven en de deelnemers hebben allemaal een e-mail ontvangen met de vraag om hun incheck gegevens voor de jeugdherberg door te geven. Ook kan je alvast opgeven welke rit je op zaterdag wilt fietsen. Er is keuze uit 100-120 km of 140-150 km. Ook heeft Harry Colsters zich gemeld als chauffeur van de bus.

 

 

Omloop der Kempen

9de Toerversie Omloop der Kempen

Op zaterdag 21 mei 2016 organiseert TWC-ATB Brabantia in samenwerking met TWC Tempo en Stichting de Omloop der Kempen, de toerversie van de Omloop der Kempen. De Omloop der Kempen is een internationale wielerwedstrijd die dit jaar voor de 68ste keer wordt gehouden. De toerversie van deze omloop is uitgezet over vrijwel hetzelfde parcours. Lees verder…

 

 

vrijwilliger

Gedraag je!

De laatste jaren zijn toerwielrenners een aantal malen op een vervelende manier in het nieuws geweest. Laten we vooral niet de discussie aangaan of dat wel aan de toerwielrenners ligt die steeds harder willen rijden, of aan fietsonvriendelijke verkeerssituaties of misschien wel aan het toegenomen aantal recreatieve (deels gemotoriseerde) fietsers. Lees verder…

 

 

En Verder…

Beverbeektocht: In het toerboekje staat op zondag 29 mei de Beverbeektocht gepland. Deze tocht zal echter op zaterdag 28 mei verreden worden. Vertrektijd blijft 8 uur. De afstand is ongeveer 150 km, met een pauze na ongeveer 85 km.

Toerverslagen: Heb je een mooie rit gereden, veel geleden maar ook veel beleefd? Deel het met onze clubgenoten! Op de website staan al vele verhalen over tochten die leden van Brabantia hebben gereden. Lees bijvoorbeeld het verslag over Parijs-Roubaix van Harm Donkers.

 

Sponsoren

 

Bouwbedrijf Daamen Stickerkoning Rabobank

van den Heuvel   De Vroom

 
 
 
Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...