header image
Home arrow Clubverslagen arrow Krijgers en Hijgers
Krijgers en Hijgers

fietser 

“Mér mins, wa bende toch mûg. Belt straks mar trug as ge nie zo mûg bent”. 

Aldus ons moeder, waar gebeurd. Indertijd dat vrouwen wel eens vaker telefonisch lastig werden gevallen door hijgers.

De krijgers reden vandaag voorop, op de vrijdag de 13de. Een stuk of vier vijf, sterke snelle mannen. Veel getraind, of misschien wel heul veul klasse, wie zal het zeggen?
En natuurlijk moesten ze dit dan ook laten zien.
De hijgers daarentegen konden net wel, of net niet, volgen. Met elkaar in gesprek gaan werd naarmate de rit vorderde steeds moeilijker. Maar we zijn toch ’n toerclub? Mooi niet dus.

Tot Beek en Donk mijn kopwerk wel gedaan hebbende, ging het met wind in de rug, soms van opzij, het tempo gestaag omhoog.
Na kruisingen en afdraaien, was het soms zwaar weer aan te pikken. De voorste namen amper de gashendel terug.
Bij het kanaal richting vliegveld vond ik het mooi geweest. De man voor mij zat op het kantje, ik zat vol in de wind 30/31 te rijden. Ik had er geen zin meer in. Al zal eraf gereden worden voor de krijgers natuurlijk veel leuker klinken?

Was mijn conditie niet goed genoeg, (het seizoen is toch ook nog maar net begonnen?) of reden de andere gewoon toch te hard? De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen. Wel denk ik dat er straks op de vrijdagen althans, ’n stuk of 5 misschien, overblijven. We worden ouder, maar zijn toch ook ’n toerclub?

Naar ik heb vernomen is het 13 uur vertrek, winteratb-en ook al kapot gereden?

Al snel wordt je dan ook verwezen naar de 13.15 groep. Echter ergens zou er ’n gemiddeld tempo moeten kunnen liggen, tussen beide groepen in. Ik heb het gevoel dat hier zeker behoefte aan is?

Maar eerlijk gezegd, zo heb ik er zo niet veel zin meer in. Aan de andere kant heb ik ook vandaag de nieuwe kleding mogen aanschouwen. Mannen en dames natuurlijk, tis ’n lust voor het oog. Compliment voor deze keuze heren! 

Verder heb ik nog ’n vraag wat wij als club doen t.a.v. de veiligheid en verkeersregels. Ik heb hier ’n voortreffelijk stuk over gelezen in het laatste nummer van Fiets. Ik dacht ook over de toerclub uit Luijksgestel. Ook weet ik dat de Toerclub uit Oirschot hier goed mee doende is. 

Bij ons wordt soms ook erg gevaarlijk en niet sociaal gereden. Wij hebben al geen beste naam als toerfietsers en zouden hier best wat meer mee bezig moeten zijn.

Ik hoop met e.a. mijn steentje bijgedragen te hebben. Niets doen/reageren is ook geen optie voor mij.

Groetjes Frans van Hulst


Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...