xxx Columns - TWC ATB Brabantia
header image
Home arrow Columns
Columns
Waterdrager

"Bakkie koffie?"
Of het nou vriest of juist 30 graden is, dit is veruit de meest gestelde vraag als ik ergens binnendwarrel. Meteen gevolgd door "of thee of iets fris?". Keuzevrijheid.

Wij houden van vrijheid. Dat zie ik ook aan de verscheidenheid van de bidons op de fietsen van de club. Het model, kleur, de grootte en de inhoud van de drinkbus wordt door iedereen zelf bepaald.
Bij het fietsend d'r in en d'r uit halen van dit vochtreservoir zie ik diverse gradaties van behendigheid. Bovendien wordt de ideale fietslijn hierdoor regelmatig veranderd. Ook zie ik weleens fietsers met zo'n waterzak op de rug. Door zo'n ziekenhuisslangetje wordt dan het (verrijkte) H2O het lichaam ingezogen. Hoe dan ook: hydratatie!

Laatst had ik een bijna-hongerklop. Niet dat ik 'op water en brood zit' maar een hongerklop krijg ik als er niet voldoende voedsel EN vocht in mijn maagdarm kanaal wordt gekieperd tijdens een tocht.
Sindsdien grijp ik vlugger naar de fles.
Het voeden van onze waterpoliepen is belangrijk. De een houdt van water, de ander mixt een of ander toverdrankje. Er gaan heel wat zweetdruppels in mijn bilspleet zitten terwijl het melkzuur uit mijn oren sijpelt als ik op een berg naar boven kroefel. Het liefst rijd ik overigens over wegen waar de hoogtemeter amper uitslaat. Of nog liever; over wegen met negatieve hoogtemeters (naar beneden dus). Op die momenten lijkt het alsof ik mezelf voorbij rijd.
..Mezelf voorbij rijden..
Even een zijstapje. Dat lijkt mij eigenlijk best bijzonder. Zo van: ‘kijk ... daar rij ik.'
Dat heeft iets weg van het stripfiguur 'Lucky Luke': de man die sneller schiet dan zijn schaduw.
Enfin.
Broodrenners  gooien in een wedstrijd vaak hun lege drinkbus weg. Dat zie je bij een toerclub als BRABANTIA niet. Dat zou bovendien ook een raar gezicht zijn als binnen een trosje wielrijders ineens een bidon de lucht in vliegt. Er fietst helaas geen ober mee waar je een nieuw watertje bij kunt bestellen. Dus je moet zelf voor je drank zorgen.

Eenmaal thuisgekomen en na de wasbeurt, inspecteer ik de inhoud van de ijskast. Want ook thuis op de bank wil ik natuurlijk geen risico op een hongerklop lopen. Mijn sweetheart kent mijn snaai-acties en ik hoor haar scherp roepen: "We gaan zo eten hoor!"

De inhoud van míjn waterdrager? Een drupke vruchtenmix vermengd met ordinair kraanwater.

Daarmee zet ik ‘de man met de hamer' buitenspel.

Column: 15-10
Columnist:

Johan

 

<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 32 van 32
Mededelingen
Herfstkleurentocht

Zondag 1 okt wordt de Hersfstkleurentocht verreden. De tocht is 100km en het vertrek is om 8.30 uur bij de Spar in Zeelst. Na 59 km is er een pauze in ouderwets gezellige Café 't Groene Woud gelegen aan het "Duits Lijntje". De route van deze tocht kun je alvast downloaden (gpx) of hier bekijken.

Brabantia Spinning

Voor de winter van 2017-2018 kun je Spinningles volgen bij ArtiSport in Zeelst. Lees hier hoe je je kunt opgeven.

Schrijf je in voor 24 september!