xxx Columns - TWC ATB Brabantia
header image
Home arrow Columns
Columns
Bloemen

In de zomer ziet de achterplaats er knus uit. Dat is de beloning van het geduldig wachten op dit deel van het jaar. De nodige werkzaamheden vooraf zijn dan snel vergeten. Bij zonnig weer gebruiken we de tuintafel als een diner-voor-twee-plek. Op ons lommerrijke terras is het dan goed toeven tot laat in de avonduren in het gezelschap van een aangename temperatuur. Ondanks dat er in de wereld rare dingen gebeuren die we moeilijk kunnen verteren, bekruipt ons dan een tevreden gevoel.

Onze middelste zoon buit zijn leven maximaal uit waardoor we regelmatig worden voorzien van een leenhond. Een grappig klein keffertje genaamd Barrie, waarmee regelmatig een hondenroute wordt gewandeld. Die route wordt door mij veelal verlengd en verlegd naar een gebied waar uitlaatgassen amper aanwezig zijn. Dan is die viervoeter uitgelaten zoals koeien die voor de eerste keer in de wei mogen. Maar het is ook goed voor mij.

“Je bent goed bezig geweest!” hoor ik als ik terugkom van een hondenwandeling. Met een verfrissing als beloning op ons terras valt alles op zijn plaats. Mijn sweethart kan zorgen, de hond heeft zijn beweging gehad en ik heb mijn kuitspieren weer opgerekt. Tevredenheid troef.

Als ik (met Brabantia) mijn kilometers in de regio wegtrap, word ik blij van het aanzicht van klaprozen, korenbloemen en ander groeisel dat de horizon kleurt. De natuur is prachtig denk ik dan. Wat zou het mooi zijn als ons terras zou worden verrijkt met dit stukje natuur.
Dat geeft nog meer het ‘joie de vivre’ -gevoel.
Terwijl ik verder fiets, slaan mijn gedachten op hol want in dit denkbeeld zie ik me al als een soort ‘captain hook’ zwaaiend met een aardappelschilmes in de weer om een snoeibos bloemen te vergaren. En als ik thuis kom valt mijn sweethart in zwijm door al dit moois en ik ben haar prins als in een sprookje.
Helaas, dromen zijn bedrog en sprookjes bestaan niet; ik ben geen captain hook en een prins zijn, zit er helaas niet in. Maar het idee is geboren om bij een volgende wandeling met de leasehond, de berm te verarmen met het daar grootgegroeide gewas.

Het duurt slechts een week voordat we weer worden verblijd met ‘ons’ huisdier. Hij weet het zelf niet maar daar kwispelt een fleurig veldboeket.

Column: 16-09
Columnist:

 Johan

<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 12 - 22 van 32
Mededelingen
Herfstkleurentocht

Zondag 1 okt wordt de Hersfstkleurentocht verreden. De tocht is 100km en het vertrek is om 8.30 uur bij de Spar in Zeelst. Na 59 km is er een pauze in ouderwets gezellige Café 't Groene Woud gelegen aan het "Duits Lijntje". De route van deze tocht kun je alvast downloaden (gpx) of hier bekijken.

Brabantia Spinning

Voor de winter van 2017-2018 kun je Spinningles volgen bij ArtiSport in Zeelst. Lees hier hoe je je kunt opgeven.

Schrijf je in voor 24 september!