header image
Home arrow Columns
Columns
Upcycling

We hebben de achtertuin opnieuw ingericht. Het uitgangspunt was een onderhoudsarme tuin te maken met een vleugje vast groen. Grotendeels bestrating dus.

Het plan is om deze speelplaats met diverse potten op te leuken. Mijn sweethart vindt dat wel handig omdat je die potten in allerlei kleuren kunt vullen en overal kunt neerzetten. Daarnaast is het idee om de voorjaars- en de najaarszon te vangen in de pas verworven tuinkamer.
Dit plekje is windvrij en heeft veel lichtinval. Ideaal om een geluksmoment af te dwingen!

Voordat plannen konden worden uitgevoerd, moest de bestaande bestrating, borders, tuin-prullaria en andere voorzieningen worden verwijderd. Het straatwerk, grond en puin werden naar een 20m3 container gesjouwd. Dan ben je hartstikke blij dat je kinderen je helpen maar op het einde van de dag was mijn accu toch leeg. Ik mag me dan regelmatig moe maken op de fiets maar dit is toch andere koek. Fietsen is inspannend ontspannen..dit was alleen inspannend.

Mijn God, na twintig jaar had ik een aardige verzameling tuinornamenten opgebouwd die ik moest uitzoeken. Bij het ontruimen van de achtertuin kwam ik ook dingen tegen waarvan ik vond dat die een nieuw leven verdienden of beter gezegd: “Sunt, om die naar de vuilstort te brengen”. Waaronder een paar houten stellingkasten. Gelukkig kon ik daarmee een nakomeling blij maken. Met de rest, -een volle aanhanger-, ben ik naar de gemeentestortplaats gereden. Ik vind het goed dat op deze plek voor vuilinzameling het afval gescheiden wordt in afzonderlijke containers. Hout, ijzer, glas, papier en nog meer. Zo wordt aan afval een nieuw leven gegeven in de grondstoffenindustrie. Dit recycle-proces geeft me toch een beter gevoel dan dat mijn spullen roemloos verdwijnen op een vuilnisbelt.

Na een paar dagen hard werken, werd de metamorfose van de achtertuin op de foto gezet. Die kiek plaatste ik vol trots op de familie-app.

Op diezelfde app. verscheen de afbeelding van een plantenbak. Die plantenbak was door onze zoon gemaakt van het materiaal van “mijn” stellingkasten. Hij had er dus een nieuw / ander functioneel geheel van gemaakt. Naast peddelen op de racefiets doet hij dus ook aan UPCYCLING.

Column: 1804
Columnist: 

Johan

 

<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 11 van 39
Mededelingen
Princenpad tocht

Op zondag 22 april wordt de Princepad tocht gehouden. De route kun je alvast downloaden of hier bekijken . De tocht is 125 km en start om 8.30 uur bij de Spar.