xxx Columns - TWC ATB Brabantia
header image
Home arrow Columns
Columns
Buenos dias

Iedereen heeft er wel mee te maken. Voor jong en oud geeft vakantietijd toch een andere dimensie aan de tijdsbesteding. Voor de een is het relaxen en voor de ander is het actief bezig zijn met cultuur-snuiven. En weer voor anderen is het een mix van die twee werelden. En daar heb ik op onze vakantie voor gekozen: één dag actief en één dag rust. Ik heb geen vliegangst en dus geen reden om me te weerhouden om een paar keer per jaar te vluchten vanaf Eindhoven Airport. Maar wie er ooit verzonnen heeft om de vertrekhal terminal te noemen? Dit woord roept bij mij hele andere associaties op dan het vrolijke en zorgeloze begin van een reis.

Enfin, mijn sweethart en ik hebben een hotel geboekt diep in het zuiden van Spanje, vlakbij de zee. Als we daar op het vliegveld aankomen schijnt de zon volop aan een wolkenloze hemel en er heersen tropische temperaturen. Een ijsje smelt al voordat ik er aan begonnen ben. Het luie zweet loopt in mijn ooghoeken en mijn hoofdhuid voelt klammig aan.
Maar ach, het is vakantie en het belooft morgen weer een warme dag te worden. Dat betekent smeren met factor 50 om verantwoord te verkleuren. We zijn net Suske & Wiske als we de volgende dag door het hete zandstrand huppelen naar “onze” rieten parasol en plastic ligbed. Door de warme bries worden we een beetje gezandstraald.

Nabij ons hotel verhuren ze allerlei fietsen. Ook E-bikes. Jawel, ik heb met een elektrische fiets een koffierit van 35 km met mijn sweethart gereden. Maar dat is geen fietsen! Zo heeft God het niet bedacht. Mijn billen hingen over het zachte zadel en met minieme inspanning ging ik zonder zwaar te trappen snel te hard. Op eigen kracht bewegen en daarbij rol- en luchtweerstand overwinnen is er niet meer bij. Ik noem het ‘mechanische opgewektheid’.

Na een week van aktie en rust is mijn accu weer opgeladen. Met zonovergoten herinneringen ga ik weer terug naar Veldhoven. Thuis spring ik een dag later op de TACX en tover op het scherm een ritje door de Spaanse natuur. Mooie beelden maar ook dit voelt niet als echt fietsen. Op de volgende vakantie wordt het dus weer een ‘ouderwetse’  tweewieler. Buenos dias!

Column: 17-09
Columnist: 

Johan

<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 11 van 32
Mededelingen
Herfstkleurentocht

Zondag 1 okt wordt de Hersfstkleurentocht verreden. De tocht is 100km en het vertrek is om 8.30 uur bij de Spar in Zeelst. Na 59 km is er een pauze in ouderwets gezellige Café 't Groene Woud gelegen aan het "Duits Lijntje". De route van deze tocht kun je alvast downloaden (gpx) of hier bekijken.

Brabantia Spinning

Voor de winter van 2017-2018 kun je Spinningles volgen bij ArtiSport in Zeelst. Lees hier hoe je je kunt opgeven.

Schrijf je in voor 24 september!