header image
Home arrow Welkom
Welkom op de website van Brabantia

LogoTWC-ATB Brabantia is begonnen als een wielerclub hetgeen wil zeggen een club die wielerwedstrijden organiseert. Vanaf begin 70-er jaren is is de club voornamelijk actief als toerclub, het in groepsverband, recreatief fietsen van tochten. Hierbij is dus geen sprake van een wedstrijdelement en de snelheid is zodanig dat de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. Eind jaren negentig is de ATB afdeling opgericht waardoor we als club nog meer kunnen bieden. Naast de toertochten op de weg en in het veld worden er ook nog speciale tochten georganiseerd.

Bijzondere tochten

In het zomerseizoen organiseert Brabantia onder de vlag van de NTFU de toerversie van de Omloop der Kempen (in hetzelfde weekend als de bekende wedstrijd uit de topcompetitie). In het winterseizoen wordt een tweetal ATB-tochten in de bossen rondom Veldhoven georganiseerd. Hieraan kan ook iedereen deelnemen. Daarnaast zijn er in de loop van het zomerseizoen nog een groot aantal tochten speciaal voor de eigen leden. Voorbeelden hiervan op dit moment zijn: Openingsrit, Veldhoven-Veldhoven-Veldhoven (NL-B), Maaskantje, Scherpenheuvel (B), Beverbeektocht , Baarlotocht , Marktocht ,Meijel, Ripstocht, Herfstkleurentocht en de sluitingsrit. Daarnaast gaan we ook een paar keer naar Limburg of de Ardennen voor het echte klimwerk en wordt er op een nader te bepalen datum en locatie een fietsweekend georganiseerd.

Zomerseizoen

Gedurende het zomerseizoen, van maart t/m september kunt u deelnemen aan diverse tochten.

Lees meer...
Winterseizoen

Gedurende het winterseizoen, van oktober t/m februari, kunt u uw conditie op peil houden met diverse activiteiten.

Lees meer...
Mededelingen
De Stickerkoning ATB tocht

Op zondag 17 februari wordt De Stickerkoning ATB tocht gehouden. Er wordt gestart tussen 8:30 en 10:00 uur vanaf Gasterij 't Dorpsgenot (Geitenboerke), Toterfout 13a, 5507 RD Veldhoven/Oerle. Er kan gekozen worden voor een afstand van 30 of 50 km.

Lees meer...

Hoofdsponsors
 
Banner
Banner
Banner